marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ei sunt eroii noștri! Au trudit zile și nopți, iar acum – în sfârșit – incendiul de la groapa de gunoi a fost stins

  de Raluca Medeleanu | 4 august 2021, 7:03 PM | Știri Arad

  5

  După zile întregi de trudă și luptă cu focul, pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad au trimis, în sfârșit, mesajul pe care toți arădenii îl așteptau: incendiul de la groapa de gunoi a fost stins!

  Momentan nu s-au oferit declarații oficiale cu privire la cauza care a dus la producerea incendiului, însă din discuțiile din zilele anterioare varianta cea mai speculată în rândul autorităților era că focul ar fi pornit de la temperaturile foarte mari de afară, fiind suficient ca, de exemplu, razele soarelui să inflameze printr-un ciob de sticlă gunoiul de acolo.

  Pompierii arădeni, cu sprijinul mai multor unități și echipe de voluntari venite din localități precum Ineu, Zădăreni, Șofronea, Pecica, Fântânele, Ghioroc etc. au fost la fața locului zi și noapte, de sâmbătă seara până acum, miercuri seara. Duminică ei chiar au avut un moment de speranță, întrucât reușiseră să stingă focul, însă vijelia a repornit incendiul imediat după aceea. S-a acționat prin două moduri: prin stingere cu apă și spumă și, încercuind groapa, cu utilaje care au adus pământ care a fost turnat peste locul incendiat. Astăzi, în sfârșit incendiul a fost stins.

  Fumul dens și urât mirositor a fost și el o constantă preocupare pentru autorități, cerându-se un raport în acest sens de la Agenția Națională de Meteorologie, pentru a putea monitoriza direcția în care se îndreaptă. Totuși, după cum a declarat viceprimarul Lazăr Faur luni, datele de la punctele de înregistrare au arătat că nu au fost depășiți parametrii de poluare.

  „Astăzi, 4.08.2021, începând cu ora 18.30 ISU Arad a retras toate forțele de intervenție de la groapa de gunoi.
  Incendiul este stins. Pentru supraveghere, rămân angajați ai operatorului economic care administrează groapa de gunoi. 
  Intervenția de stingere a început sâmbătă 31 iulie în jurul orei 20.40”, transmite ISU Arad.

   

  Citește știrea completă cu incendiul de la groapa de gunoi în linkul de mai jos:

  Update 12 – Pompierii din Arad și județ continuă intervenția la groapa de gunoi! Incendiul se mai manifestă doar cu degajări de fum pe aproximativ 100 mp 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Din păcate, nenumăratele exemple negative din țara asta ne-a făcut cinici și nu mai putem aprecia tocmai când cineva depune un real efort, chiar și plătit… da, consider că pompierii și medicii sunt eroi, pentru că fără ei murim.

    +1 voturi
    +1
    -1
  1. Murim si fara brutari. Si fara sudori, iar daca nu avem soferi…murim din nou. Eu cred ca ar trebui sa o lasam mai incet cu eroismele astea. Sunt tineri, sanatosi, platiti bine sa nu spun foarte bine, si nu fac decat sa isi faca datoria!!! Si intre noi fie vorba nici nu au de lucru zilnic. Da, as fi fost de acord sa numiti erou un pompier care a venit din concediu special pentru asta. Unul care a lucrat 2 schimburi. Erou ar fii cineva care nu este pompier dar s-a prezentat acolo ca si voluntar. In rest, este o profesie ca oriare alta, liber aleasa de ei-in cunostiinta de cauza, cu o multime de avantaje inclusiv varsta de pensionare, programul de lucru, salariul, asistenta medicala etc. Si nu vorbesc deloc ca ei au depus un juramant sa isi faca datoria fata de tara acolo la locul lor de munca! Nu este cinism, este o atitudine realista fata de semenii nostri din aceasta profesie. Ia gandeste-te putin ce eroi sunt sudorii care sudeaza rezervoarele de apa si conductele, unele la inaltime altele in subsoluri. Imagineaza-ti cum ar fii daca am ramane fara apa. Dar ei, ei nu sunt eroi. Si exemplele pot curge la nesfarsit. Dar soferii de pe ambulanta? Sau mecanicii de locomotive, care stau in spatiul acela stramt cu ochii pe linie ore in sir? Tot asa i-ati facut eroi si pe spagarii de la judetean, care in momentul critic au cerut majorare de salariu, si-au luat concedii, au inceput sa se planga ca nu au nu li se da nu li se asigura. Sa fim totusi seriosi. Asistentii sociali de prin caminele de copii, aia nu sunt eroi. Profesorii care inca incearca sa mentina un nivel al scolii romanesti nici ei nu sunt eroi. Sincer acum: ori suntem golani, ori nu mai suntem. Fii fata faina si incepe sa scrii despre fiecare din eroii orasului nostru. Mai ales despre cei care sunt eroi zilnic. poate nu asa spectaculos ca pompierii, dar zilnic si tot la fel de importanti.

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Sa nu uit caci e important: daca cumva afli vreun job unde esti platit fara nici un efort, fii buna si da-mi de stire ( „nu mai putem aprecia tocmai când cineva depune un real efort, chiar și plătit… „) . Iar despre ce inseamna un efort real vis a vis de sarcina de serviciu, ne putem intinde mult cu discutia.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.