duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ei o vor reprezenta pe UTA la TAS! Flavius Costaș și Septimiu Puț sunt doctori în drept și profesori la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

  de Lucian Dănilă | 5 iunie 2020, 2:50 PM | Sport | Topic special

  3

  UTA a remis un comunicat pe site-ul oficial al clubului în care susține că nu a abandonat niciun moment ideea de a ataca decizia FRF de înjumătățire a punctelor la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) și menționează că nu s-au făcut niciun fel de presiuni asupra acestei idei, nici de către persoane din Arad și nici din alte părți.

  „Contrar zvonurilor apărute în media, nu au existat niciun fel de presiuni asupra noastră în acest sens. În continuare, vă prezentăm echipa juridică la care a apelat clubul nostru în acest demers. UTA este reprezentată de doi avocați și profesori la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca”, scrie pe uta-arad.ro.

  „Ne-a impresionat atașamentul pentru ceea ce înseamna clubul UTA, o tradiție deja în familia domnului Costaș. Pasiunea și respectul pentru performanțele și tradiția clubului nostru, alături, desigur, de competența și experiența profesională incontestabilă, sunt coordonatele care ne-au determinat într-un mod natural, firesc, să luăm hotărîrea ca domnul avocat și echipa sa să ne reprezinte în demersul de a recupera ceea ce ne-a fost luat într-un mod neregulamentar, din punctul nostru de vedere”, se mai arată pe uta-arad.ro.

  Cosmin-Flavius Costaș (foto stânga) este avocat în Baroul Arad (2005), doctor în drept și conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are o vastă experiență în litigii la nivelul tuturor instanțelor naționale, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene și a instanțelor de arbitraj sportiv, fiind asociatul coordonator al societății civile de avocați Costaș, Negru & Asociații. În prezent este titularul cursurilor de Dreptul finanțelor publice, Contencios fiscal, Introduction to European Tax Law, European & Comparative Tax Law și Probleme ale fiscalității naționale și europene, iar în perioada 2017 – 2020 a predat, alături de Septimiu Puț, singurul curs permanent de Dreptul sportului predat la o Facultate de Drept din România.

  Septimiu Ioan Puț este avocat în Baroul Cluj (2006), doctor în drept și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este un foarte bun avocat pledant la nivelul tuturor instanțelor naționale și coordonatorul unui cabinet de avocatură la Cluj-Napoca. Cu începere din anul 2017 a susținut în parteneriat cursul de Dreptul sportului la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar de la începutul anului 2020 este titularul acestui curs. În plus, desfășoară activități didactice în domeniile Teoria generală a dreptului și Dreptul finanțelor publice.

  În prezent, echipa de avocați este în faza definitivării apelului care va fi prezentat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, apel care trebuie introdus în termen de 21 zile de la data validării, de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, a deciziilor referitoare la formatul și regulile aplicabile continuării competiției în Liga a II-a de fotbal.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. da de ce nu au angajat absolventi UVVG? ca doar aveau de unde … si CioncaBonca are doftoratu in pus sifon in pahare … dara si Jitza cel Mare are, si cati mai sunt pacole absolventi da dreptunstangu la mareata universitate ctitorita de raposatu nea Rica si un detz … ca ar munca si gura lor ceva … ca apoi UTA las-o frastului, ca mai poate sta un an in divizie doie …

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Am si eu stangu la uvvg….da intreb! Ce cerem? Ca asa-i in drept! Ce cere UTA!? Trebuie avut in vedere ca TAS nu judeca pe sentimente ci pe regulamente! Care toate-s o apa si-un pamant acum cu COVIDu! Si daca joci pe teren, castigi or pierzi, care-i daravela cu TASu?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.