duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Educație ecologică prin fapte, cu elevii clasei a III-a A de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

  de Special Arad | 29 noiembrie 2022, 6:05 PM | Eco | Educaţie

  0

  În cadrul acțiunii „Formarea caracterului prin educație ecologică”, elevii clasei a III-a A de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, împreună cu învățătorul Alexandru Bacter, au dorit să arate că educația poate și trebuie să aducă un folos comunității nu numai prin rezultatele obținute la învățătură, ci și prin fapte care să aibă ecou în viitor.

  Astfel, cu sprijinul și îndrumarea celor de la Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan” din Arad, în data de 29.11.2022, copiii au participat la o acțiune de reîmpădurire a unei zone din proximitatea municipiului.

  „Este o acțiune care dorește să sublinieze faptul că, indiferent de vârstă, toți putem să ne implicăm activ în protejarea mediului și îmbunătățirea aerului pe care îl respirăm. Elevii au învățat de la specialiștii ocolului silvic arădean etapele necesare plantării corecte a pomișorilor precum și perioadele favorabile în care se pot realiza aceste lucrări, pentru a obține rezultate optime. Această acțiune se dorește a fi un punct de plecare și un exemplu pentru toți cei care doresc să se implice în îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm. Bunele intenții fără a se materializa sub forma faptelor rămân doar… simple vorbe în vânt”, spune învățătorul Alexandru Bacter.

  Copiilor li s-a explicat de ce pădurile sunt numite „plămânii planetei” și de ce ele sunt indispensabile unei vieți sănătoase.

  De menționat este și faptul că transportul elevilor a fost efectuat gratuit, prin bunăvoința SC Assist Auto SRL.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.