Celebrul medic Virgil Musta și directorul adjunct de la DSVA Timiș, acuzați de ANI de conflict de interese

  de - | 10 January 2023, 10:02 AM | Regional

  0

  Virgil Musta, şeful Secției Boli Infecțioase II din cadrul Spitalului Victor Babeș Timișoara, şi Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul DSVSA Timiş, sunt acuzaţi de conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI).

  Potrivit ANI, medicul Virgil Musta este acuzat că la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia el și fratele lui dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția lui Musta deține funcția de medic specialist, „a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art.178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”. Reamintim că Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă.

  Tot de conflict de interese este acuzat și Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Potrivit ANI, în perioada exercitării funcției de director executiv adjunct al DSVSA Timiş, a aprobat pentru societatea comercială în cadrul căreia fiul său era angajat cu contract individual de muncă, un număr de 23 de deconturi justificative întocmite de către acesta, iar societatea comercială a încasat din deconturi suma de 54.823,86 lei.

  sursa: pressalert.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.