Eclipsă de Lună în noaptea de duminică spre luni. Va fi vizibilă și la Arad

  de - | 15 May 2022, 8:43 PM | Naţional

  0

  Începând din seara zilei de 15 mai, Pământul va trece între Soare și Lună, blocând lumina solară și aruncând o umbră pe suprafața Lunii. Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în țara noastră, eclipsa se va produce în dimineața zilei de 16 mai, începând cu ora 4:31, când Luna începe să intre în penumbra Pământului, scrie Biziday.

  Vor putea fi observate modificări de strălucire pe discul Lunii după ora 5:28, când partea din stânga sus a satelitului natural al planetei noastre va începe să-și schimbe culoarea. La numai 20 de minute după, Luna apune la București. Fenomenul poate fi observat fără niciun fel de echipament special. Un mediu întunecat, departe de lumini puternice, asigură însă cele mai bune condiții de vizionare.

  Fenomenul este vizibil pentru mai mult timp în vestul României, deoarece Luna apune cu 20 de minute mai târziu în această parte a țării decât în est.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.