joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Echipa de robotică „Infinity Bolts” obține din nou rezultate remarcabile

  de Special Arad | 19 martie 2023, 2:49 PM | Educaţie | IT | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Infinity Bolts FTC Team / Facebook)

  Echipa de robotică a Liceului Național de Informatică Arad „Infinity Bolt” a primit în acest weekend premiul special GEA la Gala Elitelor Arădene, dar se poate mândri și cu alte rezultate remarcabile, participând la noi campionate internaționale de robotică.

  Talentații tineri arădeni au participat recent, 10-12 martie, la Campionatul FIRST Tech Challenge din Pune, India, și au reușit să aducă acasă mai multe premii importante, obținând chiar cel mai mare scor din competiție. Printre acestea se numără locul 1 în finala din divizia Ramam și titlul de Finalist Alliance Captain, dar și premiul Control Award pentru cea mai bună autonomie a robotului, demonstrând abilități excelente de programare.

  Nu în ultimul rând, au primit premiul pentru contribuția exemplară la FIRST Tech Challenge India, recunoscând munca lor asiduă și dedicația față de competiție, ajutând multe echipe din India să finalizeze construirea robotului și partea de programare. Unele dintre aceste echipe au încheiat concursul în primele 10 locuri.

  Echipa Infinity Bolts a ajutat chiar și organizatorii la montarea celor patru terenuri. Prin urmare, echipa arădeană nu numai că demonstrează calitățile lor tehnice impresionante, dar și o atitudine pozitivă și ajutătoare față de colegii lor din domeniul roboticii.

  Matia (căpitanul echipei) spune că „echipele din India au stat în «șir indian» la standul nostru pentru a-i ajuta, iar pe parcursul celor 3 zile de competiție, de câte ori îi întâlneam, ne mulțumeau. Cadrele didactice, împreună cu doamna director a unei școli din India, au venit la competiție special pentru noi, să ne mulțumească că am oferit suport echipei lor. A fost fantastic, căci am putut fi de ajutor, un sentiment unic. Am promis că vom ține legătura și pe viitor cu mai multe echipe, pentru a-i ajuta să performeze în această competiție”.

  Realizările arădenilor nu s-au oprit aici! Echipa Infinity Bolts s-a calificat și la FIRST Tech Challenge Asia Pacific Championship din Sydney, Australia, unde vor fi prima echipă din România care participă la acest campionat.

  Membrii echipei spun că nu ar fi ajuns aici fără ajutorul și susținerea doamnei director Lilla Pellegrini și a celor mai buni profesori ai Liceului Național de Informatică Arad. Mentorii lor au oferit suportul necondiționat și îndrumarea necesară pentru a-și atinge obiectivele. De asemenea, sponsorii și părinții au jucat un rol extrem de important în susținerea lor.

  echipa de robotica Infinity Bolt in India scaled

  Membrii echipei:
  Șușca Matia – căpitan și 3D designer
  Bărlău Raul – responsabil hardware
  Sajgo Razvan – responsabil hardware
  Mustățea Robert – responsabil software
  Zlăgnean Stefan – responsabil software
  Lăcătis Adelin – responsabil  marketing
  Buttău Denisa – responsabil marketing
  Popa Cătălina – responsabil marketing
  Șușca Bogdan – Alumni
  Șușca Mihaela – mentor
  Șușca Gabriel – mentor
  Popa Florin – mentor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.