Ecaterina Ani Jager, președinta AHNR Arad, s-a stins din viață! A fost „Femeia anului” în România

  de Lucian Dănilă | 23 November 2021, 1:10 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Aradul a astăzi pierdut un om extraordinar… Ecaterina Ani Jager, președinte al filialei arădene a Asociației Handicapaților Neuromotor din România și secretar general al AHNR, s-a stins din viață la 65 de ani.

  În 1992, la doi ani de la Revoluție, era membru în Parlamentul European, ca reprezentant al persoanelor cu dizabilități.

  În urmă cu 15 ani, la doar o zi distanță după ce a împlinit 50 de ani, Revista Avantaje a desemnat-o pe Ecaterina Ani Jager „Femeia anului 2006” la secțiunea Inițiativă în Sprijinul Semenilor. La vârsta de 55 de ani, în 2011, a fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România, Hubners „Who is who” (o culegere biografică a a femeilor și bărbaților contemporani cu carieră de succes).

  Cinci ani mai târziu, la 60 de ani, „Kati” Jager a primit „Marele Premiu 2016” din partea Consiliului Național al Dizabilității din România în cadrul celei de a patra ediții a Galei „Oameni aproape Invizibili”. Din păcate, la cinci ani de la acel eveniment, Ecaterina Ani Jager își ia rămas bun de la această lume…

  În anul 2017 a primit recunoașterea comunității arădene prin conferirea titlului PRO URBE pentru dăruire şi întreaga activitate pusă în slujba persoanelor cu handicap neuromotor.

  În copilărie și în perioada adolescenței, Ecaterina Ani Jager a fost o sportivă foarte talentată. A practicat gimnastica, dar drumul vieții sale avea să se schimbe în ziua de Crăciun a anului 1975. A fost victima unui accident rutier pe drumul Arad – Oradea, accident în urma căruia i-a fost secționată coloana vertebrală. Nu a mai putut umbla niciodată.

  „Am vrut să mă sinucid. Am încercat să-mi tai venele, dar noroc că am scăpat paharul. Nu credeam în acel moment că există mai departe… În timpul accidentului ascultam Rod Stewart pe o casetă în mașină. M-am aplecat să trag banda, cum era pe atunci la casete, eram acolo între bord și scaun și în acel moment șoferul a pierdut controlul mașinii, ne-am răsturnat de câteva ori și asta a fost. Coloana mi-a fost secționată în momentul în care am fost scoasă afară din mașină”, povestea Ecaterina Jager despre momentul care i-a schimbat radical viața.

  O viață pusă mai apoi în slujba persoanelor cu handicap neuromotor.

  Drum lin spre îngeri, Ecaterina Ani Jager!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.