E oficial! DNA a dispus urmărirea penală a unui fost ministru

  de Andrei Fuliaș | 9 septembrie 2016, 4:18 PM | Naţional

  0

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne. Acesta este acuzat de infracțiunea de favorizare a făptuitorului.

  Procurorii susțin că la data de 1 aprilie 2016, suspectul Petre Tobă, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresă scrisă, a refuzat, cu încălcarea legii, declanșarea procedurii de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosarul. nr. 20/P/2016, al Direcției Naționale Anticorupție, în scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzațiilor în dosarul respectiv.

  În prezenta cauză penală, suspectul Petre Tobă este cercetat, alături de alte 24 de persoane suspecte (șefi și angajați din cadrul MAI – Departamentul de Informații și Protecție Internă), pentru pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.