sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update E „nebunie” în continuare la graniță. Defecțiune în sistemul informatic maghiar, din nou, la Frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 2 septembrie 2019, 11:48 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Timpul de așteptare la ora 11. La această oră (18:00), mașinile pot aștepta la coadă până la 40 de minute

  Traficul rutier a fost extrem de intens în acest weekend la cele mai circulate două puncte vamale din județul Arad, Nădlac și Nădlac II (pe autostradă). În momentul de față (luni, la ora 11:30), timpul de așteptare este de 60 minute la Frontiera Nădlac II. În schimb, situația se încadrează în parametri normali la celelalte puncte de trecere a frontierei, la Nădlac, Turnu și Vărșand, după cum se poate observa pe aplicația „Trafic Online” a Poliției de Frontieră.

  Potrivit Poliției de Frontieră, în doar 24 de ore (sâmbătă), prin punctele de trecere ale frontierei au trecut în total 418.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 182.000 pe sensul de intrare şi 236.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 103.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 46.500 pe sensul de intrare și 56.500 pe sensul de ieșire din țară.

  În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  – 58 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

  – au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 24.800 lei;

  – valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 13.350 lei.

  – nu s-a permis intrarea în ţară a 10 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 25 cetăţeni români din diferite motive legale.

  UPDATE

  La ora 18, mișcarea e încă lentă la Punctul de Trecere a Forntierei Nădlac II. Ce-i drept, potrivit aplicației „Trafic Online”, timpul de așteptare a scăzut acum la 40 de minute.

  De ce se înaintează atât de greu? Se pare că sistemul informatic maghiar este din nou nefuncțional.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.