E momentul ei, dar și momentul tău în care poți vedea ceva cu adevărat special. Silvana aduce „pământul oamenilor curajoși” la Arad

  de Lucian Dănilă | 8 august 2018, 3:05 PM | Cultură | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Silvana e specială. Am mai scris despre ea și am făcut-o mereu la superlativ. Este un exemplu despre cum te poți reinventa. A debutat în urmă cu aproape două decenii în televiziune, dar acum este unul dintre cei mai apreciați fotografi din… Germania, țara în care s-a mutat împreună cu familia ei în 2006.

  Totul a pornit de la un cadou, un cadou care i-a schimbat poate destinul. Un aparat foto… De la câteva poze de familie, Silvana a ajuns să surprindă instantanee apreciate în toată lumea, fiind premiată în mai multe țări din Europa și America pentru fotografiile sale. Nu a uitat niciodată de unde a plecat. De aici, dintre noi, de la Arad, iar de câte ori are ocazia se întoarce aici pentru a-și expune fotografiile, creațiile.

  La trei ani distanță de la primul ei venisaj, Silvana Retter se întoarce sâmbătă de la ora 17, la Sala Clio, unde va avea loc evenimentul „Namibia, pâmântul oamenilor curajoși” și va cuprinde mai multe fotografii realizate de artista arădeană în îndepărtata țară africană.

  Evenimentul se desfășoară sub patronajul  „Asociației Artiștilor Fotografi din România” și va fi organizat de FotoClub Pro Arad prin președintele său, Nelu Scripiciuc.

  Foto: În 2015, Silvana Retter a primit titlul de „Fotograful anului 2015” în Arad. A premiat-o Nelu Scripciuc, președintele FotoClub Arad, cel care organizează vernisajul de sâmbătă de la Sala Clio

  „Africa … Namibia, acest pământ de contraste și extreme cu marea sa natură, cu peisaje atât de diferite, cu oamenii săi calzi și prietenoși” (Silvana Retter)

  Într-adevăr, Namibia este o țară a contrastelor. Pentru pasionații de cinematografie, Silvana a fotografiat în locurile în care au fost filmate mai multe scene din celebra serie „Mad Max”. Arădeanca a reușit să fotografieze și triburile locale, dar și fauna din zonă, surprinzând în mediul lor elefanți, gheparzi sau antilope. Nu lipsește nici oceanul, apa, sau dunele de nisip din deșertul Namib. Este o expoziție specială a unei artiste speciale.

  Da, e sâmbătă de la ora 17, într-o perioadă în care canicula ne face să nu mai ieșim din casă, sau să alegem locuri în care să ne răcorim. Cu toate acestea, sâmbătă, de la ora 17, indiferent de numărul gradelor Celsius de afară, la sala Clio este momentul ei, momentul Silvanei, dar și momentul vostru în care puteți vedea ceva special.

  CITEȘTE ȘI:

  Silvana se întoarce acasă! De pe „pământul oamenilor curajoși”, la Arad. Namibia…

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.