marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  După un MCV critic şi o rezoluţie privind statul de drept, comisarul european pentru justiţie Věra Jourová se află la Bucureşti. Întâlniri cu Iohannis şi Toader

  de Special Arad | 20 noiembrie 2018, 9:13 AM | Naţional

  0

  (foto: ec.europa.eu)

  Comisarul european Věra Jourová, responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, se află într-o vizită oficială la Bucureşti în perioada 19-20 noiembrie 2018, potrivit Mediafax.

  Înaltul oficial european se va întâlni cu preşedintele României Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, cu ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Marius Pîrvu şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ancuţa Gianina Opre.

  „Scopul vizitei este de a discuta despre priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi despre evoluţiile din sistemul judiciar din România”, potrivit sursei citate.

  Vizita comisarului european vine în condiţiile în care, săptămâna trecută, Comisia Europeană a publicat raportul MCV şi a recomandat României să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare. Pe de altă parte, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, a mai anunţat Comisia Europeană, recomandând în raportul MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

  Sursa: Mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.