După o pauză de peste 200 de ani, călugării belgieni produc din nou bere

  de - | 22 mai 2019, 8:19 AM | Internaţional

  0

  După o perioadă de peste 220 de ani, un ordin al călugărilor de la Grimbergen Abbey (Belgia) a început din nou producția unei beri din perioada medievală, după ce au fost redescoperite igredientele și metodele originale în arhive, potrivit HotNews, care citează The Guardian.

  Anunțul a fost făcut de părintele Karel Stautemas. Acesta a declarat că a fost nevoie de patru ani de studiu al metodelor utilizate de călugării Mănăstirii Norbertine, înainte ca aceasta să fie arsă de revoluționarii francezi în 1798.

  În urma incendiului, s-a crezut că rețele au fost pierdute. Însă producția a reînceput după ce descoperirea unor cărți din secolul XII, cu detalii ale metodelor. Cărțile au fost scoase în secolul XVIII de călugări, pe ascuns, chiar înainte de incendiere.

  Noua bere este produsă în colaborare cu Carlsberg.

  Sursa: hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.