vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  După ce și-a luat o bătaie soră cu moartea, bărbatul care și-a lovit fosta prietenă și a înjunghiat un bodyguard, nu a completat denunțul împotriva agresorilor deși a fost citat de mai multe ori

  de Special Arad | 20 februarie 2020, 12:36 PM | Știri Arad | Topic special

  8

  Comunicat. Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în data de 19.02.2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.pen., port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a – alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., respectiv purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin 2 C.pen.

  Din cercetările efectuate până în prezent s-a conturat următoarea situație de fapt: În dimineaţa zilei de 29.12.2019, orele 05:30, în incinta ștrandului din municipiul Arad, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, o persoană de sex masculin i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața in primejdie si care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală. Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă. În continuare, victima, mai mulți agenți de pază și un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri și au apelat Serviciul de urgență 112.

  La puțin timp după aceea, un echipaj medical și un echipaj de poliție s-au deplasat la fața locului. Atât victima înjunghiată cât și agresorul au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie. Ca urmare a propunerii formulate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit agentului de pază a fost inițial arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, iar ulterior măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu. Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost formulat un denunț cu privire la aceleași aspecte care fac obiectul dosarului penal menționat mai sus. Deoarece denunțul formulat nu îndeplinea condițiile prevăzute de art. 290 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 289 alin. 2 C.proc.pen. (Denunțul trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.), s-a făcut aplicarea dispozițiilor art. 294 alin. 2 C.proc.pen., solicitându-se petiționarului completarea acestuia.

  Citește și: Anchetă de urgență în cadrul Poliției Arad, ordonată de Ministrul de Interne

  Până în prezent petiționarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop. Astfel cum am arătat mai sus reiterăm că, în același dosar se fac cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat și agresat de persoanele care l-au urmărit. La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situației de fapt. Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, respectiv Poliția Municipiului Arad – Biroul de Investigații Criminale, care desfășoară activități în baza delegării procurorului de caz. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază cât și cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat. Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar arestul preventiv și arestul la domiciliu constituie măsuri preventive, activităţi care nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi cazul ca si agentii de paza sa beneficieze de statut special in timpul serviciului.In ultima vreme s-au inmultit cazurile de agresare a acestora de persoane care vor sa epateze,uitand ca acel agent desfasoara o activitate de protejare a unui obiectiv,tocmai pentru a se simti in largul lor cei care-si petrec timpul in locatia respectiva.Exista doua variante: cand este periclitata integritatea vreunei persoane aflate in perimetrul de raspundere a agentului(inclusive el insusi),folosirea armamentului sa fie mult mai putin restrictiva, sau varianta aflata in vigoare deceniile trecute in Marea Britanie:agentii de ordine nu aveau in dotare arma letala,interveneau in baza autoritatii conferite de uniforma,dar daca cineva se opunea violent si cauza ranirea agentului,primea o pedeapsa penala severa,de un numar de ani de detentie fara,negociere’.De ex:provocai o fractura agentului in misiune,primeai 10 ani cu executare integrala.Fara drept de apel.Deceda agentul ca urmare a agresarii acestuia:inchisoare pe viata,sentinta batuta in cuie din start.Arme letale purta doar Scotland Yard-ul(Special Branch) tocmai datorita inflexibilitatii sanctiunilor in cazul atentarii asupra celor aflati in misiune.Asadar,punct ochit-punct lovit.Nu facem ,piata’ din integritatea omului.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Vorbesti prostii!!! In UK un cacat de agent de paza nu are nici un drept,daca te bruscheaza isi pierde licenta. Nici vorba sa faci 10 ani de parnaie daca-l bati pe ala.
    Daca ai sti sa citesti ai vedea ca faci parnaie daca bati un POLITIST cand e in exercitiu functiunii….nu un cacat de paznic in uniforma…

    +2 voturi
    +1
    -1
  2. 1. Nu am auzit ca o persoană ” arestată la domiciliu ” să fie citată și să nu se prezinte, cred că aceasta reprezintă o obligație ( în caz de nerespectare se implică arestarea preventivă);
   2. Nu am mai auzit ca urmărirea penală să se blocheze din cauza unei ” condiții de formă” a unui denunț, mai ales în cazul imaginilor video prezentate de site-urile de presă, pentru care nu iți trebuie foarte multă școală ca să iți dai seama că este tentativă de omor, urmărirea penală ar fi trebuit să opereze DIN OFICIU, în alte cazuri un pumn sau un baston ar fi fost fatal, plus că îi este pulverizat spray paralizant în față când aceasta este inconștient.
   3. Toată lumea știe că în spatele acestei firme, sunt oamenii grei ai Aradului, începem cu politicienii : – Falcă, Șcheanu, Căprar + Interlopi : Uțu, Costea , Leș + organele I.P.J: Bătrân Nicolae + alții….. toate elementele astea combinate vor duce la o niște lucruri de neimaginat!

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. aici e mai mult de atat e vorba de protectie politica la nivel inalt acesti interlopi colaboreaza cu pnl arad asa se explica de ce tot timpul geany pistru falca bibart sau cei ce au sifonat bani cu tehnodomus fura milioane de euro si nu raspund niciodata!e mafie mai mare ca la dragnea la pnl arad!

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. Vai de mine, nu pot sa cred ca in buricul targului Arad, etalon al vestului civilizat se pot petrece astfel de actiuni reprobabile.
   Precis ca toti, dar absolut toti cei implicati sunt veniti din alte parti.Aradeanul neaos nu e in stare de asa ceva!
   Acest comentariu este scris intr-o nota sarcastica.

   +7 voturi
   +1
   -1
  5. bravo ba,tot asa sa fie aradul,condus de hoti de rand,tigani (partea rea din ei),interlopi,penionari deaia ce conduc tuareg cu pensii de mii euro pe luna,bisericute si depravati deastia,de ce sa lasam oamenii satui de coruptie si tineretul sa faca ce in orasul asta macar?
   bine ca va uitati cu invidie la oradea sau timisoara,clujul e berlinul pentru unii.

   --1 voturi
   +1
   -1
  6. Infractiunea de tentativa de omor si cea de abuz in serviciu nu sunt dintre cele care pornesc la plangerea penala a persoanei vinovate ci din oficiu.
   Nici la Cracal procurorul nu a stiut ca poate intra in casa violatorului, nici in cazul de la Arad procurorul nu stie ca lipsa denuntului, sau inexistenta unor elemente din cuprinsul denuntului, este irelevanta din perspectiva declansarii procesului penal.
   Ar trebui dat afara din procuratura si magistratura fiindca nu este altceva decat un incompetent jenant asupra caruia planeaza suspiciunea de musamalizare, de favorizare a infractorului, adica de abuz in serviciu, de denegare de dreptate etc.
   Ar fi interesante informatii privind nelucrarea dosarului de catre cei din politie!
   Asta este justitia aparata de rezistenti?

   +6 voturi
   +1
   -1
  7. Si eu am fost agent pe intervenție 2 ani la o firmă veche din 93 care și acum funcționează bine mersi am lucrat acum 8 ani la ei dar așa ceva nu se întâmpla . Si aveam in dotare arma letala.Seful ne spunea clar „Orice se întâmplă NU ai voie sa lovești, doar te aperi si imobilizezi ,Nu lovești. „De armă nici vorbă, doar in caz major ca ți se pune viața in pericol dar si atunci foc de avertizare cu atenționare înainte (Stai ca trag ),iar in ultima faza cand esti chiar nevoit sa folosesti armamentul tragi in zonele nevitale.Aici clar i sa pus viața in pericol daca a fost injunghiat agentul ,dar la câti au fost sa vina fiecare si sa ii arunce cate un bocanc in gură si aproape sa descarci un spray lacrimogen in timp ce omu zace inconștient (ca pana la urma vb de o ființă umana) mi se pare exagerat chiar dus la extrem.Binenteles firma asta Dey nu e prima oara când are astfel de intervenții, toti sunt bodyguarzi,toti sunt zoro chiar daca in contract le scrie „Agent de pază. „Dar avand in birou pe Batrân cel proaspat pensionat care clar ca si inainte era acolo la nevoie ,clar ca isi permit băieții dopati si anabolizati la maxim si mai ales cand sunt 10-12 in grup sa calce in picioare la propriu un om.Rușine sefului de la DeyMai ai si afisat pe site…”Crezul nostru profesional se bazeaza pe dorinta de a oferi servicii de inalta calitate, in conditiile respectarii cu strictete a legii, dand dovada de loialitate, respect si corectitudine in relatiile de afaceri”

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.