marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    După ce au dat afară pe ușă societatea care se ocupa cu deșeurile în zonele 2 și 5 din județul Arad, din cauză că și-a bătut joc de oameni, administratorii județului o trag, pe geam, înapoi

    de Mihai Todoca | 23 septembrie 2019, 12:30 PM | Dezvăluiri | Topic special

    1

    Ca să vă facem înțelegerea speței cât mai ușoară, ne imaginăm următoarea situație: noi facem un contract cu o firmă care trebuie să presteze anumite servicii. Firma nu prestează acele servicii sau le prestează prost, asta conducând – așa cum e normal – la întreruperea colaborării cu aceasta. Logic și normal, nu? Pentru a nu rămâne fără serviciile respective, normal, apelăm la o altă firmă. Ei bine, înainte să semnăm contractul, aflăm că noua societate cu care dorim să colaborăm, este de fapt majoritară în firma care ne-a dat „țeapă”. Cu toate astea, „masochiști” cum suntem, semnăm contractul. Însă, o facem pe barba noastră. Ce dacă ne-am luat o dată țeapă, poate a doua nu o să o mai luăm… Poate…

    Cu negociere directă… înainte!

    Revenind la ale noastre… este arhicunoscut faptul că societea Grup Salubrizare Urbană se ocupa cu serviciile de salubritate pe zonele 2 și 5. Din cauza activității „susținute și serioase” (Vedeți AICI despre ce vorbim!) societății i-a fost retrasă licența ANRSC, fapt care a condus la rezilierea contracului de salubrizare pe care îl avea pentru zonele 2 și 5 din județul Arad.

    Pentru a rezolva problema, fiind vorba despre o situație de urgență (decretată de Prefectura Arad), Asociația de Dezvoltară Intercomunitară și Gestionare a Deșeurilor și Consiliul Județean au „purces” la o procedură de negociere directă pentru a rezolva rapid problema gunoaielor din cele două zone amintite. Astfel, rapid, au chemat la negocieri firma Consult Soc Centrum. Repetăm, era și încă este o situație de urgență, astfel că procedura unei lictații putea fi ocolită.

    Consult Soc Centrum a negociat un preț cu Consiliul Judțean, însă și-a exprimat dorința de a presta serviciul de salubrizare doar pentru zona 2 (cea în care se află Chișineu-Criș), nu și pentru zona 5 (cea cu Lipova și localitățile de pe valea Mureșului).

    „Salvatorul” zonei doi este același cu „groparul” zonei 2

    Grup Salubrizare Urbană, cea rămasă fără licență ANRSC și din cauza căreia s-a decretat starea de urgență, are ca acționari, cu 95 la sută cotă de participație, pe SC Consult Soc Centrum, cea desemnată ca operator de salubrizare, prin negociere directă, pentru zona 2, și pe  Simona Elena Gheorghe (5 %). GSU, în anul 2018, când activa ca și operator de salubrizare pentru zonele 2 și 5, a avut un număr de angajați egal cu numărul de întâlniri pe care Special Arad le-a avut cu Donald Trump: zero! Păi, atunci, vă întrebați și ne-am întrebat și noi: cine a muncit pentru GSU? Iar răspunsul ne este foarte clar: tocmai societatea deținătoare a 95 la sută din acțiunile GSU, adică Consult Soc Centrum, cea desemnată acum câștigătoare pentru zona 2!

    Consult Soc Centrum îi are ca acționari pe „celebrul” Ioan Gheorghe (din București), cu 90 la sută din societate și pe, probabil, soția sa Simona Elena Gheorghe, acționară cu zece procente, aproape la fel ca și în GSU.

    Aceiași firmă Consult Soc Centrum are o medie de angajați de 21 și un anume istoric de contracte încheiate cu diferite primării din județul Arad pentru servicii de colectare și transport  a deșeurilor. Lucru pe care, se pare că îl făcea în regulă din moment ce nu au existat plângeri, cel puțin nu au ajuns la urechile noastre.

    Cu alte cuvinte, după ce a fost dată afară pe ușă, pentru că nu și-a respectat obligațiile contractuale, Grup Salubrizare Urbană, a fost trasă înapoi pe geam de reprezentanții CJ Arad și ai ADI Deșeuri. Că doar nu credeți că nu e vorba de aproximativ aceeași firmă, cu aceleași interese și cu profitul în aceleași buzunare?!

    Mai departe…

    Din informațiile deținute de noi, și nu numai de noi, Grup Salubrizare Urbană (compusă din noua câștigătoare a „lotului 2” de deșeuri, adică Consult Soc Centrum și Gheorghe Simona Elena) are datorii către FCC, adică la groapa de gunoi a muncipiului. Aceasta apare ca acționar la ambele firme care au încheiat un contract de salubrizare cu CJ-ul.

    Nu am terminat. Ca să mai dăm un detaliu interesant, trebuie să spunem că această Simona Elena Gheorghe mai deține o firmă care se ocupă cu salubrizarea: SC G&E INVEST 2003 SRL, societate care în 2007 prindea un contract în Cugir și care în 2017 a pasat salubrizarea… exact!, societății Consult Soc Centrum, cu modificările de preț aferente. Cum a prins contractele SC G&E INVEST 2003 SRL? Normal că prin atribuire directă.

    ***

    Ce mai rămâne să aflăm și încă nu am reușit:

    1. Oare prețul negociat direct între „noua” câștigătoare a salubrizării pe lotul doi este mai mare decât cel pe care l-a avut până în momentul în care a fost reziliat contractul? 2. Care va fi relația de colaborare între FCC și cei doi „Gheorghe” știut fiind faptul că ultimii, prin GSU, au mari datorii către groapa de gunoi?

    3. Cum de Consiliul Județean și ADISGD, după ce s-au fript o dată, nu au refuzat negocierea cu acționarii aceleiași societăți? Nu vrem să acuzăm pe nimeni, însă bate cam tare la ochi toată treaba!

    În momentul în care o să aflăm, fiți siguri că revenim cu precizările de rigoare.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Până aflați cum stă treaba, poate verificați cum stă „treaba” si pe zona 3, unde Actic Salubritate trage țeapă, iese pe geam si intra pe ușă, prin aceeași schemă.
      Asocierea Salub Prest ECO SRL și Consult Soc Centrum SRL reprezentată de Matteo Cagnacci, acelasi care a reprezentat și Activ Salubritate, firma ce a lăsat baltă zeci de mii de locuitori din Arad in februarie 2020 abandonând activitatea de colectare a deșeurilor.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    6 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.