marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  După 8 ani, vulcanul Etna erupe din nou

  de - | 28 februarie 2017, 10:25 PM | Internaţional | Video

  0

  După ce a fost zguduită de un puternic cutremur anul trecut, Italia se poate confrunta acum cu un alt pericol. Vulcanul Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a început să erupă din nou, după o pauză de opt luni.

  Etna este situat în sudul Italiei, în apropiere de orașul Catania, din Sicilia. Potrivit informațiilor oferite de Digi 24, deocamdată nu au fost semnalate decât mici râuri de lavă, iar norul vulcanic emis nu pune în pericol traficul aerian din sudul Peninsulei Italice. Aeroportul din Catania a rămas în continuare deschis, iar programul de zboruri nu a fost afectat.

  Din orașele Catania și Taormina se pot vedea erupțiile vulcanice, dar autoritățile italiene au precizat că nu există niciun pericol pentru localnici. Activitatea vulcanului Etna este urmărită în permanență cu ajutorul unor camere video termice, monitorizând contant evoluția erupției, precizează sursa citată, potrivit ANSA.

  Italy's Mount Etna is ERUPTING – and it's absolutely stunning!

  Italy's Mount Etna is ERUPTING – and it's absolutely stunning!

  Posted by Daily Mail on Tuesday, February 28, 2017

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.