marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  (Video) Dumitru Buzatu, unul dintre liderii PSD, a fost prins în flagrant când primea mită de 1,25 milioane lei. A primit banii marcați de DNA în restaurant…

  de Special Arad | 22 septembrie 2023, 10:35 PM | Naţional | Politikos | Recomandările editorilor

  1

  Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA vineri seara, în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

  Flagrantul s-ar fi realizat, cu bani marcați de DNA, la un restaurant unde președintele CJ Vaslui lua masa, conform surselor G4Media.

  La această oră procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu, unde asistă și președintele CJ Vaslui.

  Surse Antena 3 CNN spun că banii ar fi fost primiți pentru a favoriza o firmă să obțină un contract care ar fi fost evaluat la o sumă mult mai mare, în jur de 12 milioane de lei.

  Dumitru Buzatu este președintele CJ Vaslui din 2012

  Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

  A criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.

  În 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui, și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul.

  Dumitru Buzatu

  În 2018, Libertatea arăta că Secera și ciocanul, simbolurile comunismului, sunt prezente în continuare pe holurile Consiliului Județean Vaslui. ”Sunt expresii ale realismului socialist în artă”, își explica Buzatu la acel moment decizia de a nu înlătura simbolurile comunismului.

  În 2022, fiul lui Dumitru Buzatu a fost numit de premierul de atunci, Nicolae Ciucă, într-o poziție cheie în Secretariatul General al Guvernului.

  Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

  Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea lui Dumitru Buzatu”

  „Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

  Citește și: Control judiciar pentru patru polițiști de la Permise, pentru luare de mită. Un al cincilea polițist a fost reținut

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.