Duminică se împlinesc 70 de ani de teatru profesionist, în limba română, la Arad!

  de Special Arad | 1 noiembrie 2018, 11:46 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  „Bună seara. Iertați-mă, vă rog. Aici e casa de odihnă «La trei brazi»?”

  Aceasta este prima replică rostită în limba română, de un actor profesionist, pe o scenă din Arad. Se întâmpla în 4 noiembrie 1948. În acea seară de joi, pe scena arădeană, un grup de actori profesioniști aducea în fața publicului spectacolul „O zi de odihnă”, de Valentin Kataev. Era primul pas al unui drum pe cât de lung, pe atât de provocator și îndrăzneț. Un drum pe care se întâlnesc, de 70 de ani, inspirați și bucuroși, actorii și spectatorii.

  „Teatrul este un conglomerat, o lume. În teatru sunt oameni, izbânzi, nereuşite, ipocrizii, invidii, urcuşuri şi coborâşuri şi pe lângă acestea, sensibilităţi. Teatrul nu este un joc. Teatrul este o teribilă «monedă» ce schimbă vieţi, destine. Pe scena de la Arad sărbătorim în aceste zile 70 de ani de teatru profesionist, în limba română. Șapte decenii în care teatrul a spus povești și a schimbat istoriile colective și personale ale actorilor și spectatorilor deopotrivă. Actori și spectatori pe care îi chemăm să ne fie alături în ceas de sărbătoare”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Și pentru că unei asemenea aniversări i se cuvine o sărbătoare pe măsură, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad își poftește spectatorii ca, tocmai în seara împlinirii a 70 de ani de teatru profesionist în limba română la Arad, să (re)vadă una dintre cele mai îndrăgite producții ale sale. Este vorba despre „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Laurian Oniga. Reprezentația este programată în 4 noiembrie, de la ora șapte seara.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.