miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Duba-i pregătită! Să bată pentru Simona, care a câștigat turneul de la Dubai după o finală colosală cu Rybakina

  de Lucian Dănilă | 22 februarie 2020, 8:03 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Finala de la Dubai ne-a consumat pe noi aproape cât a consumat-o pe Simona Halep. Dacă ești fumător și ai de gând să te lași, nu te uita la meciurile Simonei. Încerc asta de 8 ani și nu îmi iese…

  Pe Elena Rybakina am remarcat-o prima dată în turneul de la București. A demolat-o în finală pe Patricia Țig, dar mă gândeam că este alt nivel. Rezultatele sportivei din Kazahstan din ultima vreme lăsa loc de îngrijorare. A câștigat 19 din ultimele 22 de partide. La Dubai, Elena a trecut de Sofia Kenin, câștigătoarea de la Australian Open, și de Karolina Pliskova!

  Simona a început mai greoi, parcă era cu un motor diesel destul de mic. Caii ei nu prea trăgeau, iar Rybakina lovea mingea cam cum lovește concubina celui mai mare bețivan din Vaslui. Tare și cu ură… În primul set nici nu s-a pus problema ca Simona să facă break. Era important ca mâna ei să nu cedeze la loviturile cazacei, ca să mai putem spera în al doilea set la ceva. A fost 6-3 pentru Rybakina, dar în mintea noastră se derulau deja meciurile cu Jabeur și Sabalenka.

  În setul al doilea Simona avea motorul deja turat și s-a dus repede la 4-1. Părea normal având în vedere diferența din ierarhia WTA, locul 2 pentru româncă, 19 pentru Rybakina. La 4-1, Simona avea 40-15 pe serviciul adversarei. Aici s-a defectat puțin. Puțin, dar îndeajuns ca Rybakyna să vină la 4-3. A urmat un ghem epic, de peste zece minute, un ghem mountain rousse din care Simona a ieșit mai bine și l-a câștigat, iar apoi a confirmat break-ul și a câștigat setul al doilea cu 6-3.

  Vai, dar ce chin în setul decisiv. Rybakina a început cu serviciul și la 2-1 pentru ea a reușit break-ul pentru 3-1. Noroc că nervii Simonei nu au cedat și a revenit cu rebreak, iar apoi și-a câștigat serviciul pentru 3-3. S-a mers cap la cap, dar mereu cu Rybakina la conducere. Aveam mereu emoții pentru serviciul Simonei Halep, mai ales că sportiva din Kazahstan lovea la fel de tare. Când nu ne mai așteptam, în prelungiri, Simona a reușit un nou break și servea, la 6-5, pentru meci. Ne-am grăbit puțin cu bucuria și probabil și ea s-a văzut deja cu trofeul în brațe. Cazaca nu a cedat și a egalat la 6.

  A urmat tie-breakul, cel în care primul minibreak l-a făcut Rybakina, dar Simona a recuperat imediat. Era 5-4 pentru cazacă și servea Halep, iar emoțiile erau uriașe. A câștigat ambele servicii, iar pe mingea de meci Rybakina a plesnit mingea afară și Simona s-a aruncat pe jos. E învingătoare la Dubai, e primul turneu câștigat în 2020, dar dincolo de victorie, românca a arătat că are o putere de luptă incredibilă.

  Da, a anunțat că nu va participa la Doha, dar 90 la sută dintre noi, după un asemenea meci, ne-am cere concediu medical cel puțin o lună.

  Duba-i pregătită! Să bată pentru Simona, această sportivă care de 8 ani este în elita tenisului mondial!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.