DSVSA Arad atenționează asupra vânzării ilegale de porci vii pe internet. Se recurge la metodă, fie din cauza pestei porcine, fie din lipsa actelor sanitar-veterinare

  de Special Arad | 24 noiembrie 2021, 6:01 PM | Știri Arad

  0

  Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad vor începe să controleze anunțurile online prin care ar fi vânduți ilegal porci vii.

  Ca să scape de vigilența autorităților, care caută anunțurile după cuvinte cheie, comercianții s-au adaptat situației și își disimulează anunțurile în vânzarea de bunuri diverse, cum ar fi lemne de foc sau materiale de construcţii. Aceștia recurg la această metodă pentru că e singura cale prin își pot comercializa porcii, care fie sunt din zone cu pestă porcină africană, fie că vânzătorii nu au actele sanitar-veterinare. Toate acestea prezintă pericol pentru cumpărători.

  În județul Arad au fost deja depistate patru localități cu focare de pestă porcină.

  „Din păcate, constatăm că mișcarea animalelor vii s-a mutat în online. Sunt foarte multe anunțuri prin care se vând animale vii, în special porci, disimulate sub diverse oferte: pentru lemne de foc, pentru încălțăminte”, a declarat directorul DSVSA Arad, dr. Marcel Roșu, pentru Europa FM.

  Citește mai mult pe Europafm.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.