duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  DSP Arad, în ședință cu administratorii ștrandurilor și piscinelor arădene

  de Special Arad | 22 iunie 2022, 10:13 AM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a organizat marți, 21 iunie, la sediul Palatului administrativ, o întâlnire cu administratorii ștrandurilor și piscinelor arădene. Ideea a fost de a discuta aspecte care țin de respectarea normelor de sănătate publică în sezonul estival în aceste spații de agrement frecventate de mulți arădeni. Discuțiile au fost constructive, intenția fiind de a aduce la cunoștința factorilor implicați condițiile care trebuie să fie asigurate pentru ca totul să se desfășoare în bune condiții în fiecare dintre aceste ștranduri sau piscine deschise publicului larg.

  „Întâlnirea de astăzi a fost una cu caracter constructiv. Nu ne este indiferentă asigurarea de condiții optime, conform tuturor normelor în vigoare, în piscine, bazine de înot și ștranduri, în sezonul estival, pentru ca toți cei care vor să se deconecteze și să se răcorească în zilele fierbinți de vară să o poată face fără nici un risc pentru sănătatea lor. Am ținut să explic toate normele care trebuie să fie respectate, conform legii, de către cei care administrează aceste spații. Mai mult, eu și colegii mei ne-am anunțat disponibilitatea de a sta la dispoziția celor care au nevoie de sprijin și îndrumare pentru a asigura condițiile cele mai bune pentru funcționarea piscinelor, bazinelor de înot, ștrandurilor și altor spații de agrement de acest gen. Nu ascund faptul că inspectorii noștri vor începe controale la ștranduri și piscine. Interesul nostru nu este să aplicăm amenzile și sancțiunile prevăzute de lege pentru cei care nu respectă normativele în vigoare. Noi vrem să fim un partener pentru cei care le gestionează și să îi sprijinim să intre în legalitate, pentru ca toți cei care se relaxează în unitățile lor să o facă fără nici un risc pentru sănătate. Am fost plăcut impresionată de interesul manifestat de participanți și de deschiderea cu care au abordat discuțiile. Sper ca întâlnirea de astăzi să fie un prim pas spre un nou mod de abordare a relațiilor dintre instituția noastră și cei care, prin lege, intră în sfera noastră de informare și control, pentru a asigura un climat sănătos în toate activitățile care sunt legate de domeniul sănătății publice”, a declarat dr. Geanina Potolia, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Arad.

  La întâlnirea de la Palatul administrativ a fost prezent și viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheșa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.