marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Drumul Național 7, segmentul Arad-Pecica, a devenit o imensă groapă de gunoi a tuturor șoferilor. S-au strâns tone!

  de Andreea Daniela B. | 16 decembrie 2020, 11:33 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Gunoialele găsite de DRDP Timișoara pe DN7 după un weekend(foto: DRDP Timișoara)

  Arădenii se plâng mereu de mizeria din oraș, mai ales cea de la pubele, unde gunoiul nu se ridică așa cum ar trebui sau chiar deloc, pentru o perioadă mult prea lungă de timp. Pentru acea mizerie se găsesc de obicei vinovați, atât cei care aruncă în locul necorespunzător, cât și firmele care se ocupă de ridicarea gunoiului. Din diferite motive, unii sau alții contribuie la „dezastru”. Această problemă este una care ține de ani de zile, s-a scris mult despre ea și am înțeles cu toții că firmele de salubritate au o mare parte din vină pentru că nu se reciclează așa cum se spune sau nu sunt organizate lucrurile așa cum ar trebui de fapt. Însă nici arădenii nu pot fi absolviți de vină pentru că sunt mulți care nici măcar atunci când se poate nu își dau interesul să separe gunoiul menajer de sticlele de plastic.

  În oraș este o poveste mult prea veche și care probabil nu își va găsi sfârșitul prea curând, însă să trecem puțin de granițele orașului și să ajungem pe șoseaua care leagă Aradul de celelalte localități, orașe și comune. Dacă analizăm puțin situația din afara orașului realizăm cu ușurință că există o problemă majoră de care probabil nu ne vom scăpa niciodată. Este vorba despre comportamentul arădenilor și nu numai. Atunci când sunt în mașină, la semafor, în mers, în oraș sau în afara orașului, pe drumuri județene sau autostrăzi, oamenii au obiceiul să scoată o mână afară, pe geam, și „să scape” gunoiul pe care îl aveau în mașină.

  Conform reprezentanților DRDP Timișoara, aceștia au și atribuția de a curăța pe marginea șoselelor în zilele de luni și vineri ale săptămânii. Aceștia au curățat luni, 14 decembrie 2020, pe DN7 (segmentul Arad-Pecica) și au rămas surprinși de cât gunoi au putut să adune după un singur weekend de pauză în care n-au mai ajuns pe la noi. La finalul zilei muncitorii au strâns saci întregi cu gunoaie, cauciucuri și multe altele care au fost găsite pe marginea drumului. Aceștia au continuat munca și pe Autostrada A1 care leagă Aradul de Timișoara, însă acolo deja vorbim despre altă serie de gunoaie.

  Astfel putem să observăm cu ușurință ce se găsește pe marginea drumului, cât gunoi se adună în două zile și vom începe să digerăm mai ușor cele ce se întâmplă în mijlocul orașului, în centrul civilizației.

  Pentru gunoiul de pe DN7 nu sunt vinovați doar arădenii, acesta fiind un drum de legătură cu Vama Nădlac care este străbătut de mult prea multă lume, vinovații fiind imposibil de găsit, comparativ cu cei din oraș pe care uneori îi mai prind polițiștii locali.

  Totuși, stăm și ne întrebăm, cine sunt vinovații? Căci vrem o țară ca afară, dar afară nu vedem așa gunoaie pe marginea drumului și nici prea multe mâini pe geam care aruncă pungi și alte mizerii. Acolo se știe că nu e voie și lumea înțelege, chiar și românii, chiar și arădenii. Și atunci, la noi de ce ni se pare normal un lucru pe care în afara granițelor țării noastre nu l-am face?

  131391250 399590611276085 5838500856002963618 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.