marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Drumul expres Arad-Oradea depășește o altă bornă. Studiul de fezabilitate a fost aprobat de CNAIR

  de Mihai Todoca | 12 ianuarie 2023, 9:14 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Proiectul drumului expres Arad-Oradea prinde contur tot mai mult. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan anunță, printr-o postare pe facebook, că studiul de fezabilitate a fost avizat favorabil în ședința Comisiei de siguranță rutieră din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi.

  Drumul va avea 12o de kilometri, va uni întreg vestul țării, făcând legătura cu cele două autostrăzi, Arad-Timișoara, respectiv Autostrada Transilvaniei, dar și cu drumul expres M44 din Ungaria. Acesta va începe de la Varianta de Ocolire Arad la nivel de autostradă, în nodul rutier existent pe DN7, va ocoli municipiul prin nord-vest, apoi va continua în apropierea drumului național 79 (Arad-Oradea).

  Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor: „Ieri, în ședința Comisiei de siguranță rutieră din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi, a fost avizat favorabil studiul de fezabilitate al drumului expres Arad-Oradea.
  A fost prezentat traseul proiectului, au fost analizate cele 12 noduri rutiere ale drumului expres și soluțiile de trafic propuse în vederea racordării infrastructurii rutiere existente la noul proiect. S-au studiat conexiunile și facilitățile drumului expres: legătura cu Ungaria din zona Salonta, conexiunea cu drumul de legătură Oradea-autostrada Transilvania, conexiunea cu autostrada la Arad, parcările de scurtă și lungă durată prevăzute a fi amenajate.
  Acest aviz ne permite să trecem la realizarea auditului de siguranță rutieră. În cursul lunii februarie, acesta ar urma să fie realizat. După includerea observațiilor din audit în studiul de fezabilitate, la începutul lunii martie vom continua procedura de avizare în Comisiile tehnico-economice ale Companiei Naționale de Autostrăzi și ale Ministerului Transporturilor. Va urma avizarea în Comisia Interministerială.
  Ne propunem ca în luna aprilie să fie emise hotărârile de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și de expropriere a terenurilor afectate de proiect. Odată cu finalizarea proiectului tehnic și a documentației de achiziție, vom organiza procedura de licitație pentru selectarea unui constructor.
  Mulțumesc echipei tehnice din CNAIR pentru colaborare și proiectanților de la Consitrans, împreună cu care am susținut prezentarea proiectului în Comisie.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.