miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea a fost semnat

  de Special Arad | 1 iulie 2021, 1:10 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a efectuat astăzi o deplasare la Consiliul Județean Bihor unde, alături de președintele Ilie Bolojan și de primarii din Arad și Oradea, a semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea.
  ,,Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea!Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanții. Lucrăm, așa cum am promis, cu toate motoarele turate!Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor 7 unități administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu și să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
  Potrivit proiectului inițial, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.
  Valoarea drumului expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.