Contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea a fost semnat

  de Special Arad | 1 iulie 2021, 1:10 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a efectuat astăzi o deplasare la Consiliul Județean Bihor unde, alături de președintele Ilie Bolojan și de primarii din Arad și Oradea, a semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare pentru drumul expres Arad-Oradea.
  ,,Vara viitoare vom avea proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea!Avem trei variante de traseu, pe care ni le-au prezentat astăzi proiectanții. Lucrăm, așa cum am promis, cu toate motoarele turate!Urmează să mă întâlnesc cu fiecare dintre primarii celor 7 unități administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres, să le prezint cele trei variante de traseu și să începem lucrările de topometrie necesare următoarei etape a proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
  Potrivit proiectului inițial, drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.
  Valoarea drumului expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.