marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Droguri la Filarmonică! Mario și Mihai au fost reținuți. Au vândut droguri unui ofițer sub acoperire

  de Special Arad | 9 decembrie 2016, 12:14 PM | Regional

  0

  Lovitură importantă pentru DIICOT Timișoara și a polițiștilor de la Crimă Organizată. Aceștia au capturat ecstasy și LSD în valoare de 10.000 de euro.

  Cei doi care încercau să vândă drogurile sunt angajați ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, tenorul Mario Agache (foto sus, în dreapta) și contrabasistul Mihai Păuna (foto, în stânga). Au fost prinși în flagrant de ofițerii antidrog în timp ce încercau să vândă unui ofițer sub acoperire 700 de pastile de ecstasy și 900 de timbre LSD pentru 10.000 de euro, scrie PRESSALERT.

  În timpul anchetei s-a stabilit faptul că atunci când au fost în turneu în Olanda, Păuna a venit cu ideea de a face o „investiție” bună și a cumpărat drogurile pentru a le revinde în țară. Ajunși cu drogurile de mare risc în Timișoara, cei doi au început să caute clienți, iar unul dintre ei a fost un ofițer sub acoperire. După o primă livrare, s-a făcut tranzacția pentru întreaga cantitate, moment în care cei doi au fost prinși în flagrant. Cei doi au fost reținuți pentru trafic internațional de droguri de mare risc și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, scrie pressalert.ro.

  FOTO: Facebook.com

   

  UPDATE

  Comunicat din partea SFTB – Sindicatul Filarmonicii „Banatul” Timișoara
  Din partea SFBT (Sindicatul Filarmonicii „Banatul” Timisoara), in legatura cu articolele aparute in presa, suntem absolut motivati si obligati sa avem o opinie clara si in spiritul imaginii noastre, construita de generatii intregi de artisti!!
  Ca o paralela. Au fost multe evenimente semnalate mai ales in presa internationala in care era stigmatizata o intreaga etnie, o intreaga natiune. Era pusa anatema pe o tara intreaga, sau erau grupuri din diaspora care au suferit consecinte neplacute, toate datorate unor grave delicte ale unor oameni… indivizi care erau identificati prin actele oficiale ca fiind conationali sau ..altfel alaturati unei imagini cu o rezonanta comuna noua.
  Astazi presa are ocazia de a rostogoli in media o intreaga breasla.
  Are sansa in schimb de a informa corect, iar noi ca si muzicieni avem ocazia de a spune despre noi.
  Sa spunem lucrurile care din modestie sau din rabdarea castigata dupa atatea sacrificii nu le lasam sa iasa la iveala, pentru ca misiunea noastra este doar de a da viata partiturilor, de a insufleti inimile, de a fi ambasadori culturali sa aducem mereu un plus de civilitate. As suferi si eu si toti colegii mei sa fim acum asezati intr-o imaginara banca a acuzarii.
  Lasati libere doar aceste cuvinte care spun despre o categorie de oameni;
  Si anume…
  Suntem cei care de mici incepem lungul sir al sacrificiilor pentru a urca pe o scara ce duce intr-un templu al muzicii, al artei. Jertfele noastre sunt evidente si sunt mereu prezente in caracterul nostru, in misiunea noastra, in munca noastra.
  Am sacrificat copilaria inlocuind parti bune din joaca si din vacanta cu acel timp de studiu interminabil, dar atat de necesar. Am muncit platind cu sanatatea ore de repetitii fara de care usa catre excelenta nu se deschide niciodata. Am sacrificat timp pentru a construi prestigiul unei institutii care se mandreste cu nume formidabile scrise in „cartea de aur” a Filarmonicii.
  O vom face cu dedicatie in continuare si chiar e o buna ocazie de a cere sprijin.
  Misiunea de a fi capitala culturala nu este usoara. Avem nevoie de public, avem nevoie de o sala in care sa putem aduce valoare, cat mai multa valoare.
  Asa ne vom altoi si noi si vom preda generatiilor viitoare o comunitate onorabila.
  Ceea ce s-a intamplat seara trecuta, poate este un derapaj al unor cetateni intamplator angajati la Filarmonica. Nu folositi va rugam un delict al unei persoane pentru a face din sute de angajati un subiect de senzatie sau de dispret.
  Va multumim pentru atentia cu care ne veti urmari de acum incolo si speram sa contribuiti in bine cu demersuri in mass media care sa influenteze forurile decizionale sa ne ofere ceea ce este necesar unui act cultural de calitate.
  Avem nevoie de proiecte care sa ne aduca in lumina si in atentia publicului.
  Avem nevoie de demnitatea la care am muncit zeci de ani.
  Cu respect si pretuire…
  Un muzician
  Ps. Va rog sa cititi MUZICIAN ca pe o definitie..
  Nu e vorba de o persoana!
  Va rog sa ii intelegeti asadar prin acest cuvant, pe toti cei ce poarta cu mandrie si ca pe o podoaba muzica in sufletul lor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.