Dramatism în Fed Cup Junior U18 desfășurat la Arad. România și Slovacia au avut nevoie de opt ore pentru a se departaja, oaspetele obținând „biletul” pentru turneul final din Hexagon / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 30 iulie 2022, 8:43 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Bulgaria și Slovacia s-au calificat la turneul final al Summer Fed Cup Junior Under 18, România trebuind să se mulțumească cu locul III, după ce a cedat cu scorul general de 1-2 în fața slovacelor, punctul decisiv jucându-se în meciul de dublu.

  Ultima zi a Grupei D, desfășurată la baza „UTA – TenisProfi”, a debutat la ora 10.00, încheindu-se după ora 18.00, timp în care în confruntarea decisivă dintre Slovacia și România s-au jucat două meciuri de simplu: Maria Ciubotaru vs. Nina Vargova 5-7, 4-6 (două ore și 30 de minute de joc) și Cara Meșter vs. Nikola Daubnerova (locul 4 mondial la junioare) 7-5, 3-6, 7-5 (trei ore și 8 minute de joc), dar și decisivul de dublu, Ciubotaru/Meșter vs. Daubnerova/Vargova 4-6, 2-6 (o oră și 14 minute de joc), cuplul slovac fiind proaspăt medaliat cu aur la Campionatul European U18. În celălalt meci al zilei, Bulgaria a trecut cu scorul general de 2-1 (1-1 după jocurile de simplu) de Suedia, prima terminând neînvinsă, iar nordicele pe ultima poziție.

  Din lotul tricolor, condus de antrenorul Cosmin Georgescu, a mai făcut parte Ștefania Bojică (o victorie la dublu cu Suedia și un eșec la simplu cu Bulgaria), tenismenă de 17 ani născută în Dubai, care a revenit în țară, împreună cu familia, în 2020.

  Astfel, România nu va participa nici în acest an la turneul final din Franța – acolo unde a ajuns ultima oară în 2018 -, la Granville urmând a concura: Cehia, Polonia (din Grupa A), Franța, Ungaria (B), Italia, Spania (C), Bulgaria și Slovacia (D).

  De remarcat că Ovidiu Fereșetean și clubul său de pe malul Mureșului au fost pentru a zecea oară consecutiv gazde a unei grupe de Fed Cup Junior U18 feminin, la mijlocul lui august urmând a organiza o nouă ediție a unui turneu Tennis Europe de categoria Under 14.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.