Douăzeci de migranţi, depistați în automarfare la P.T.F. Borș I și Nădlac II

  de Special Arad | 22 December 2021, 10:48 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Nădlac II au depistat, ascunşi în două automarfare, douăzeci de cetățeni din Afganistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, au efectuat pe sensul de ieșire din țară controlul amănunțit asupra unui automarfar format din cap tractor, condus de un cetățean bulgar. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei de motor, din Bulgaria. În urma efectuării controlului amănunţit asupra compartimentului pentru marfă al mijlocului de transport, în interior au fost descoperiţi, ascunşi, zece cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, toţi bărbaţi, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

  Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, ascunși într-un automarfar condus de un cetățean roman ce transporta anvelope pe ruta România-Portugalia, zece cetățeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.