luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Două zile de „șezi blând” și „nu-ți bate capul!”, la Bulci | Foto

  de Tomck@t | 8 august 2021, 4:47 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Nu e nevoie să fii un fan al muzicii folk ca să-ți placă BulciFest. Nu e nevoie nici să fii neapărat hippie și să te gândești cu jind la faimosul festival Woodstock, la care nu ai participat, ce-i drept, niciodată. Bulci e aici, la o „aruncătură de băț”, e mai low cost (de fapt, e gratuit, te costă doar băutura și mâncarea) și cu un line-up mai moderat, dar îți oferă acea senzație de pace și libertate, acel buton „Escape” de care sigur ai nevoie măcar o dată pe an, un buton de „Reset” fără artificii. BulciFest e un festival de „nu-ți bate capul!” – ca să citez inscripția cuiva de pe tricou. Nu se compară cu Untold sau Sziget și nu-ți faci plinul de senzație de vacanță ca la munte sau la mare, dar e câte ceva din toate astea, e o vacanță de două zile în care timpul rămâne pe loc, stă cu tine la o bere sau mai multe beri și vă șade bine așa cum e. Și, fără să observi când s-a întâmplat minunea, parcă-ncepe deja să-ți placă și folkul. Așa e deja de 13 ani (cu un an lipsă, 2020).

  Peste o mie de oameni au ales calea Bulciului vineri și sâmbătă, majoritatea fiind „veterani” ai festivalului, dar puteai găsi și fețe noi. Cei mai mulți au ales să meargă doar seara la concerte, dar nu au fost puțini nici cei care au dormit acolo, în corturi sau în mașini. Au cântat Emeric Imre, Mircea Rusu, Monica Cojocaru, Oliver Goilean, Anastasia Maria Solomie și Raul Nica în prima seară, și Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Mircea Bodolan, Daniel Julean & Nicoleta Brola, Florian Jianu și Adrian Ivanițchi în a doua seară. „Puiu” Ivanițchi s-a simțit rău înainte de concert, avea tensiune foarte mare și organizatorii au fost nevoiți să cheme Salvarea pentru el, dar până la urmă, din fericire, artistul și-a revenit și totul, per ansamblu, s-a încheiat cu bine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.