vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Două milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în școala gimnazială din Hălmăgel

  de Special Arad | 13 ianuarie 2023, 6:18 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Aproape două milioane de lei vor fi investiți în creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în școala gimnazială din Hălmăgel. Atât corpul 1, cât și corpul 2 al acestei unități de învățământ vor intra într-un proces de reabilitare, urmare a câștigării de către administrația locală a unei finanțări nerambursabile, din fondurile PNRR.

  Felicităm administrația locală pentru accesarea acestor fonduri, care se îndreaptă spre învățământ. Există posibilitatea ca fiecare comună, fiecare primar să investească, așa cum a făcut-o Hălmăgel, în școli și grădinițe și m-am bucurat să aflu că tot mai multe astfel de proiecte primesc finanțare. Suntem la dispoziția edililor cu informații, cu sfaturi și soluții, și îi încurajăm să se implice în accesarea de fonduri nerambursabile”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Primarul comunei Hălmăgel, Mihaela Banci, s-a declarat foarte mulțumită de finanțarea primită. „Înainte a fi aleasă de către comunitate primar al localității, am fost timp de 10 ani directorul acestei școli, căreia astăzi I s-a confirmat obținerea finanțării. A fost pentru mine un proiect de suflet, pentru că știu nevoile cu care se confruntă învățământul, știu ce ar trebui schimbat în bine, și prin urmare, atunci când am avut ocazia, am scris și am depus proiecte pentru această școală, pentru că sufletul meu este acolo. Încercăm să atragem tinerii spre mediul rural și pentru acesta trebuie să le creăm condiții. Ne dorim să accesăm fonduri și în alte domenii și suntem în permanentă legătură cu administrația județeană, cu care ne consultăm în tot ceea ce privește aceste noi linii de finanțare care se deschid”, a declarat Mihaela Banci, primarul localității Hălmăgel.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.