luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

  de - | 17 aprilie 2024, 8:23 AM | Naţional

  0

  Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă, potrivit stirileprotv.ro.

  Inspecția Judiciară a cerut Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei din Mangalia. Magistratul a făcut greșeala ca, la primul termen, să ceară buletinul uneia dintre victimele decedate. Joi este programat următorul termen din proces.

  Inspectorii judiciari apreciază că în procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia „exercitarea în continuare a funcției de către judecătoare ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”.

  Ei au propus suspendarea din funcție a magistratului care a judecat acest dosar până acum. Familiile celor morți sau răniți în accidentul de la 2 mai au cerut, în repetate rânduri, înlocuirea judecătoarei. Cererile rudelor victimelor au fost, până acum, respinse.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.