duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul „Bestia de la Buteni” e încă în cercetări după 2 luni și jumătate. Câinele n-a mărturisit în fața Poliției și a Parchetului!

  de Andrei Fuliaș | 20 martie 2017, 4:25 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Dosarul „Bestia de la Buteni” e încă în cercetări după 2 luni și jumătate. Câinele n-a mărturisit în fața Poliției și a Parchetului! Știri Arad. La începutul lunii ianuarie a acestui an, Special Arad a prezentat un material intitulat „O bestie umană din Buteni își folosește câinele Pit Bull pentru a ucide alte animale. Filmulețul a creat revoltă pe Facebook”. Materialul a revoltat la acel moment opinia publică, iar autoritățile s-au autosesizat rapid și în doar câteva ore de la publicarea articolului respectiv a fost prins cel bănuit de comiterea faptei. Ulterior, cazul a ajuns pe mâna procurorilor, câinele a ajuns la Adăpostul Public de Animale din Arad, apoi a fost luat de Asociația Kola Kariola și de aici a fost adoptat de către un dresor.

  Dacă în ceea ce privește cățelul din rasa pitbull lucrurile sunt cât se poate de bune, nu la fel stau lucrurile când vorbim pedeapsa primită de fostul stăpân al câinelui.

  În urmă cu aproximativ o lună de zile am sunat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț pentru a discuta cu procurorul șef despre acest caz și pentru a vedea în ce fază se află dosarul. În acel moment doamna procuror șef nu a fost de găsit, așa că am spus că revenim. Ulterior, vă mărturisim că ocupându-ne de multe alte cazuri, efectiv am uitat să mai revenim cu un telefon. Am făcut-o însă în urmă cu aproximativ două săptămâni. Aceeași poveste. Doamna procuror nu se afla în instituție și nu puteam discuta cu dânsa, dar am fost rugați politicos să revenim a doua zi. Deși nu ne mândrim cu asta, am uitat din nou… Astăzi însă ne-am amintit brusc și am revenit cu un telefon la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț. În primă fază, doamna procuror șef era într-o audiere, dar după alte două telefoane am reușit să stăm de vorbă cu dânsa și să aflăm, spre surprinderea noastră, că dosarul „Bestia de la Buteni” – așa cum ne-am permis să-l denumim noi la momentul producerii faptei – nu a ajuns încă la Parchet, acesta aflându-se la Poliția Buteni.

  Citește și: Așa arată un… ucigaș! Au trecut două luni de când a îngrozit rețelele de socializare (FOTO)

  La postul de Poliție Buteni, la telefonul fix, nu a răspuns nimeni, dar am făcut rost de un număr de mobil.

  Șeful de post, agentul șef adjunct de poliție Ioan Coțoi, întrebat în ce stadiu se află dosarul respectiv, ne-a explicat -destul de sec – faptul că „încă se fac cercetări”, completând că acestea se fac împreună cu „domnul procuror”. Desigur, eram curioși și cum se numește acest domn procuror și ni s-a răspuns că este vorba despre Florin Roman.

  Așadar, după mai bine de două luni și jumătate de când a avut loc acel incident la Buteni, Poliția Buteni, împreună cu procurorul Florin Roman, încă fac cercetări.

  Nu suntem specialiști în cercetări polițienești, dar nu putem să nu ne întrebăm ce-o fi atât de mult de cercetat într-un caz în care toate lucrurile par atât de clare. Individul în cauză, fostul proprietar al câinelui, a dat declarațiile de rigoare încă din a doua zi după apariția în presă a cazului. Mai mult, ulterior tot presa a demonstrat că acel caz nu este unul singular și că mai mulți câini de la o stână din zona respectivă au avut de suferit în condiții asemănătoare. Ei bine, oare n-o fi vorbit câinele încă? Nu a mărturisit sub jurământ în fața polițiștilor și procurorului de caz?

  N-am vrut să dăm crezare oamenilor de zona Buteni care ne-au avertizat încă de la bun început că s-ar putea ca toată povestea să fie băgată sub un preș mare și încăpător. Dar începem să credem.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Andrei, te felicit pt consecventa. Totusi, afirm si cred cu tărie ca Parchetul de pe langa Judecătoria Gurahont este ticsit de incompetenti si spagari! Oare distinsul domn procuror Florin T Roman, la care dintre cele doua categorii se regăsește? R: la categoria ,,MEDICAMENTE”

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.