luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dosare penale pentru un bărbat și o femeie care vindeau haine și încălțăminte contrafăcute

  de Special Arad | 1 august 2022, 12:58 PM | Știri Arad

  0

  Două persoane care ofereau spre comercializare, la prețuri reduse, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, s-au ales cu dosare penale și marfa confiscată 

  În data de 31 iulie a.c., un echipaj de Jandarmerie a depistat în incinta Pieței Obor din municipiul Arad un bărbat în vârstă 30 de ani și o femeie, în vârsta de 60 de ani, care ofereau spre comercializare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând mărci și indicații geografice ale unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

  În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, 232 articole de îmbrăcăminte și 92 de perechi de încălțăminte inscripționate cu numele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 20000 lei, pentru care, cele două persoane nu au putut prezenta documente justificative, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute.

  Jandarmii au întocmit pe numele celor două persoane, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

  Obiectele de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.