luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dorința lui Balint s-a împlinit: UTA e noul lider din L2 după ce Rapid a spulberat pe Mioveni

  de Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2019, 10:19 PM | Sport

  0

  UTA și-a făcut astăzi treaba și a obținut toate cele trei puncte din meciul cu Gloria Buzău. Ilie Stan nu i-a adus la Arad pe cei mai cunoscuți jucători ai săi, Bourceanu, Valentin Alexandru și Munteanu, iar Huiban s-a accidentat după 20 de minute.

  Nu e treaba arădenilor problemele interne de la Buzău. A fost un meci cu două reprize distincte, așa cum spunea și antrenorul Gyuszi Balint imediat după joc. În prima repriză, UTA ataca parcă cu frâna de mână trasă. Vântul a fost și el un adversar, dar este foarte probabil ca jucătorii „Bătrânei Doamne” să se fi relaxat după ce au aflat primul unsprezece al adversarilor. Chiar și așa, au fost câteva ocazii la poarta lui Balauru, dar evoluția a fost una modestă.  O repriză în care echipa „nu a avut suflet”, după cum spunea tehnicianul roș-albilor.

  La pauză a fost o mică furtună în vestiarul echipei UTA, lucru recunoscut chiar de Balint: „Din fericire, mobilierul din vestiar este întreg. Dar, important e că băieții au înțeles mesajul transmis, mai presus de orice reglaje tactice pe care le putem face, mai presus de orice principii pe care le antrenăm. Eu îmi doresc ca UTA să aibă spirit, suflet și ca jucătorii pe care-i antrenez să iasă pe teren și să demonstreze de ce sunt capabili. Au demonstrat acest lucru în special în repriza a doua. În prima repriză, probabil că a apărut și presiunea primului loc, dar și o anumită relaxare, pentru că adversarul s-a prezentat fără câțiva jucători foarte importanți.

  Văzând formația Buzăului, a intervenit subconștientul și concentrarea nu au mai fost la nivelul optim. Dar una peste alta sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm, pentru că, v-am spus, este foarte foarte important să credem că suntem cei mai buni și că putem face lucruri importante. Iar asta însemna să câștigăm acest meci și eu zic că am meritat. Practic, Buzăul nu ne-a pus foarte mari probleme pe faza ofensivă”.

  buhacianu

  Pe lângă partea pozitivă dată de rezultatul final al partidei, 3-0, astăzi s-au mai petrecut câteva lucruri pozitive: a marcat Buhăcianu (al 9-lea gol în acest campionat) după câteva etape în care s-a remarcat doar cu câteva ratări uriașe; Cipri Rus a marcat un gol superb și este lider solitar în clasamentul golgeterilor; debutul lui Bolboașă în campionat, un debut încununat chiar cu un „assist” la primul gol, cel marcat de Buhăcianu; evoluția foarte bună a juniorului Oroian, intrat în partea a doua a meciului; sacrificiul lui Melinte care a jucat 90 de minute deși acuza probleme la spate, dar tot la Melinte putem să punem la plusuri faptul că nu a încasat cartonaș galben și poate juca la Metaloglobus; Vulturar a debutat în acest campionat, copilul de doar 15 ani fiind la al patrulea meci oficial pentru UTA în această toamnă după ce a jucat în Cupa României cu Lipova, Crișul și Dinamo.

  UTA s-a instalat pe primul loc încă de la ora 16, dar aștepta jocul de la Mioveni, acolo unde echipa gazdă întâlnea pe Rapid. „Cu ajutorul rezultatelor am putea deveni liderul Ligii a 2-a încă din această etapă”, spunea ieri Gyuszi Balint. Dorința i s-a îndeplinit după ce Rapid efectiv a făcut instrucție cu Mioveni și a câștigat cu scorul de 5-1. Astfel, UTA este pe primul loc, cu 31 de puncte, iar Mioveni rămâne cu 30 dar și două meciuri mai mult decât arădenii.

  În ceea ce privește jocul Rapidului, a fost cu siguranță cel mai bun din acest campionat. Echipa lui Pancu a putut să își facă jocul și pentru că terenul de la Mioveni este foarte bun, dar am remarcat forma lui Sefer, un stângaci excelent care creează panică pentru apărarea adversă în momentul în care intră în posesia balonului aproape de careul advers, am mai remarcat pofta de joc a arădeanului Cătălin Hlistei (care a marcat din nou), dar și a lui Goge. UTA joacă peste o săptămână cu Rapid, dar acolo datele problemei vor fi altele, terenul din Regie fiind unul în care este greu ca giuleștenii să repete evoluția din această seară.

  UTA ARAD – SCM GLORIA BUZĂU   3-0 (0-0)

  Buhăcianu 59, Candrea 64-(autogol), Cipri Rus 85

  UTA: Bolboaşă – Andr. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – R. Moise, Hrezdac (86 Vulturar) – Miculescu (63 Oroian), Cip. Rus, Bustea (46 Buhăcianu) – Al. Ioniţă

  Rezerve: Fl. Iacob – Oct. Ursu, Vulturar, Buhăcianu, Oroian, Deta, Şeroni

  Antrenor: Gyuszi Balint

  SCM Gloria Buzău: Balauru – Catană, Ceauşel (cpt.), Konate, Pîrcălabu – Luptak, Candrea, Camara – Calu (56 Godin), M. Constantinescu, Huiban (24 Mihalache)

  Pe bancă: R. Stoian – Chipirliu, Andr. Enescu, M. Ioniţă, Godin, Vîlsan, Ric. Mihalache

  Antrenor: Ilie Stan

  Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reşiţa); Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Radu Bitea (Oradea).

  liga 12

  liga 22 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.