Dorina Lupșe, președinte ULAL Arad: „Sunt multe nemulțumiri legate de dezinfectarea blocurilor din cartierele Aradului”

  de Special Arad | 22 aprilie 2020, 3:11 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Comunicat. În urma decretării stării de urgență pe teritoriul României de către Preşedintele țării, începând din data de 16 martie 2020, conducerea ULAL Arad recomandă administratorilor de condominii și comitetelor executive, prin președinți, să ia toate măsurile necesare de protecție a locatarilor.

  Astfel, pe durata stării de urgență națională, comitetele executive ale asociațiilor locative și administratorii trebuie să ia măsuri de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19

  În conformitate cu  reglementările Legii nr. 196/2018, art. 55, alin. (1) Comitetul executiv are următoarele atribuții: n) gestionează situațiile excepționale și de criză.

  În clădirile de tip condominu riscul de contaminarea și răspândire a unei epidemii este mult mai mare, raportat la locuințele individuale și este foarte important să se impună reguli stricte cu privire la sănătatea publică.

  Majoritatea comitetelor executive si administratorii  s-au implicat și au fost luate măsuri de igenizare și dezinfecție a părților comune a condominiilor.

  Odată cu decretarea Ordonanței Militare nr. 4/29/04/2020 de către Ministerul Afacerilor de Interne, această procedură  de dezinfecție a fost delegată administrațiilor locale de a dezinfecta părțile comune a condominiilor.

  Punerea în practică a acestei ordonanțe a necesitat unele proceduri birocratice, iar la Arad s-a întârziat foarte mult fața de alte adminstrații locale din țară.

  În  urma demersurilor făcute de conducerea  ULAL Arad, în data de 09.04.2020, la Primăria Arad și la Instituția Prefectului, s-a  demarat dezinfectarea cu prioritate a condominiilor care au avut cazuri confirmate de infectare cu COVID19.

  Cu mare întârziere la celelalte condominii din cartierele Aradului, dezinfecția a început doar în data de 21-22.04.2020,conform anunțului făcut de Primăria Arad.

  Din informațiile primite de la locatari și președinții ai asociațiilor de proprietari sunt multe nemulțumiri de procedura și derularea acestei activității de dezinfectare la blocurile de locuințe din cartierele Aradului.

  În concluzie, această acțiune a fost întârziată nepermis de mult, deorganizată și slab efectuată. Aceleași probleme le-au avut asociațiile și cu privire la curățenia și toaletarea zonelor verzi dintre blocuri.

   

  Dorina Lupșe – Președinte ULAL Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cand se aplica la Arad, articolul 6 din Ordonanta militara 4?
   Articolul 6
   (1) Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii
   dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe raza unităţii administrativteritoriale şi vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune.
   (2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

   Nu cred ca exista vreun bloc in Arad unde Primaria Municipiului Arad sa fi montat asemene dispozitive.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.