sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dorian Curcanu USR Arad – Haosul de pe străzile Aradului

  de - | 1 septembrie 2022, 4:58 PM | Comunicate contra cost

  1

  Deși nu suntem într-un scenariu de film, Aradul pe timpul verii pare să semene din ce în ce mai mult cu Gotham City, locul haosului, al infracționalității nepedepsite, cu un plus de poluare fonică a unei muzici transformate în zgomotul acela mai deranjator decât bormașina vecinului.

  Practic, vara această a fost un haos în Arad, și în special sesizez acest lucru în zona Pârneava – Boul Roșu, dar nu numai, iar nu problema este neapărat cea îngrijorătoare, cât lipsa soluțiilor și a intervenției autorităților.

  Probabil mulți dintre voi sunteți obișnuiți cu aceste lucruri, dar să vedem împreună cum arată tabloul unui Arad văratic.

  O nuntă, motiv de bucurie pentru tot Aradul. Aproape tot. Atât de mare încât s-a blocat traficul în tot centrul ca toți participanții să se bucure.

  Și dacă râdem cu cei ce râd, și plângem cu cei ce plâng: Străzile Condurașilor, Dorobanților și Clujului din Pârneava au fost blocate în mijlocul zilei, în două zile diferite, de un cortegiu funerar, deși astfel de activități sunt demult interzise pe străzile Aradului. Oamenii s-au comportat de parcă strada era a lor și noi eram ceva intruși.

  Acest tablou va avea și un bonus sonor, deoarece săptămânal, muzica „tună”, fie în timpul zilei, fie la miezul nopții, din casele mai multor cartiere din Arad, de parcă am fi în Medelin, nu într-un oraș din Uniunea Europeană. Asta dacă s-ar fi întâmplat în Anglia, oamenii aceștia ar fi stat câteva zile la răcoare.

  Dacă mutăm focusul tabloului la capitolul trafic, întâmpinăm și aici o altă manifestare a haos-ului.

  În Pârneava-Boul Roșu vedem mașini care circulă fără numere de înmatriculare pe care nu le verifică nimeni, fapt confirmat și în alte zone alte orașului. Vedem de asemenea mașini cu numere de înmatriculare dubioase, care par mai degrabă numere false, și aici, nicio intervenție.

  Pe Calea Aurel Vlaicu, cât și pe alte bulevarde ale orașului, tot la 30-40 metri poți admira mașini parcate diagonal, deși parcare se face în parelel cu trotuarul, iar absolut nimeni nu deranjează protagoniștii. Într-o zi chiar am văzut un domn care și-a ,,rezervat” locul de parcare cu un scaun.

  Dacă ne mutăm înspre centrul orașului, pe Bulevardul Revoluției, tipic unei ulițe, găsim adesea participanți la trafic care ambalează intenționat la maxim autovehicule vechi, deranjând oamenii ce stau la terase dar și locuitorii din zonă, de parcă ar fi parada fripteuzelor mobile ce „papă” un litru de ulei la mia de km. Asta fără să menționăm viteză excesivă cu care se circulă în acea zonă dens circulată de pietoni.

  Tot pe centru găsim zilnic mașini care stau pe prima bandă pe avarii la orele de vârf, dar și clasicii cerșetori pe care îi cunoaștem cu toții deja după nume sau poreclă, care deranjează de fiecare dată relaxarea clienților de la cafenele sau discuțiile de afaceri din acele localuri.

  Toate acestea în contextul în care, la începutul anului, cei de la IPJ Arad constatau că în 2021, față de anul precedent, a crescut masiv numărul de infracțiuni stradale, declarând că „această infracționalitate stradală este dată și de faptul ca în perioda pandemiei, mulți concetățeni de-ai noștri au revenit de afară și nu toți dintre ei au respectat normele legale”.

  Nu are sens să intrăm în detaliile legate de construcțiile sau demolările fără autorizații, dar da, încă o problemă din tabloul nostru. N-am văzut niciodată reprezentanții Primăriei să pună piciorul în prag și să verifice aceste aspecte. În domeniul urbanistic, fiecare face ce vrea în Arad.

  Cam acesta este Aradul pe timp de vară, iar vina nu o poartă cineva anume. Sunt anumite lucruri care se întâmplă în societate și nu pot fi controlate în mod direct, dar poate este nevoie de mai multă prezență a oamenilor legii pe străzile din Arad, sau măcar în zonele cele mai problematice.

  E nevoie să ca autoritățile să pună piciorul în prag și să facă ordine, în acele zone, dar și în centrul orașului.

  De asemenea, autoritățile trebuiesc susținute și de cetățeni, semnalând orice eventuală problemă, iar în caz că autoritățile nu răspund sau nu intervin, arădenii trebuie să insiste.

  Altfel, putem chema echipa de filmări și putem fi un înlocuitor perfect și ieftin pentru un un scenariu petrecut într-o junglă din estul Europei.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si iata-l pe Batman! De facut n-a facut nimic in viata lui (a nu se intelege ca e constipat, desi la cat de se agita degeaba mai ca as crede ca e!), el, daca il va duce iubita (oare poate avea asa ceva?) la o plimbare prin padure, sigura va vedea primul produs al unui… neconstipat, in loc sa vada frumusetea padurii. Singura lui scuza e ca e userist. Ceea ce, de altfel, si explica totul. Vreau sa spun, totul. Inclusiv constipatia.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.