joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Donarea fostei creșe UTA aduce 5 locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități din Arad

    de Raluca Medeleanu | 19 august 2020, 1:35 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    2

    Peste aproximativ două sau trei luni, copiii cu dizabilități din Arad se vor putea bucura de 5 locuri de joacă în parcurile arădene, adaptate special pentru ei.

    Anul trecut anunțam că Primăria Arad a preluat oarecum gratuit fosta creșă din spatele stadionului UTA, care era lăsată în paragină, din nevoie de spațiu suplimentar pentru stadion. Spunem „oarecum” gratuit întrucât proprietarii spațiului, fosta fabrică UTA SA, a pus o condiție înainte să-l doneze: ca municipalitatea să ofere 20.000 euro (echivalentul prețului de vânzare) unui ONG arădean care să vină în sprijinul domeniului social.

    Responsabilitatea aceasta a revenit Direcției de Asistență Socială care a selectat 7 asociații arădene din domeniul social, dintre care, în final, UTA SA a selectat una pentru a direcționa banii: Asociația Distroficilor Muscular din România, filiala Arad (ADMR). Asociația a optat pentru crearea a mai multor locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități din oraș, astfel că au căutat un producător român care să se ocupe cu producerea și montarea elementelor.

    Astăzi, 19 august, în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, Mihai Fighir (președintele  ADMR Arad), a semnat contractul pentru investiție cu Andrei Rusu, directorul regional de vânzări a firmei Dupex SRL, firma care va executa echipamentele necesare locurilor de joacă, în prezența primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

    În total, se vor crea 5 locuri de joacă în parcurile din oraș, locații puse la dispoziție de Primărie, printre care menționăm Parcul Europa, Parcul de la Pădurice, Parcul Regina Maria, locațiile însă nefiind „bătute în cuie”, decizia finală fiind a Asociației Distroficilor. Andrei Rusu de la Dupex SRL a afirmat că firma pe care o reprezintă este acreditată internațional, activând încă din 1991, și că se va asigura ca produsele să fie cât mai funcționale, astfel că *– de exemplu – au fost eliminate pragurile și etajele elementelor de joacă, căci este foarte greu pentru acești copii să se bucure de joacă în parc.

    Mihai Fighir de la ADMR Arad a afirmat că este o bucurie imensă pentru el acest proiect, numindu-l de suflet. „E atât de important ca părinții să se poată bucura pentru copiii lor că se joacă cu ceilalți copii”, a zis acesta.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    2 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.