duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Agresivitate și ostilitate. Fotografia de deținut a lui Donald Trump, emblematică pentru starea politicii americane

  de - | 25 august 2023, 1:36 PM | Internaţional

  0

  (foto: LiveNow from Fox - captură video Youtube)

  Presa a obținut fotografia de deținut a lui Donald Trump, care s-a predat polițiștilor americani după ce a fost condamnat pentru implicarea sa într-o tentativă de deturnarea a alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut în 2020. Fotografia surprinde un Trump amenințător.

  Imaginea, sumbră și lipsită de zâmbet, îl arată pe Trump într-un costum albastru, cămașă albă și cravată roșie, cu privirea în sus către cameră. Expresia sa, una de sfidare și ostilitate, este departe de comportamentul calm obișnuit al coinculpaților săi. Nu este o imagine măgulitoare, dar este una care rezonează cu baza lui Trump, simbolizând rezistența și beligeranța.

  În timp ce insigna șerifului din comitatul Fulton și numele șerifului, Patrick Labat, sunt afișate în mod proeminent, panoul tradițional care indică numele și data arestării lipsește cu desăvârșire. Această abatere de la normă i-ar putea dezamăgi pe unii, dar pentru susținătorii înfocați ai lui Trump, imaginea servește drept simbol al onoarei și al sfidării față de un sistem pe care îl consideră manipulat împotriva liderului lor.

  Cu toate acestea, în stilul lui Trump, această fotografie nu este doar un simbol, ci și o oportunitate de afaceri. Mărfurile cu această imagine au început deja să inunde piața. Un site oficial de strângere de fonduri al lui Trump profită de moment, vânzând tricouri și căni cu o imagine manipulată a lui Trump, completată cu indicatoare de înălțime și data punerii sub acuzare.

  În ciuda controverselor, a inculpărilor și a punerii sub acuzare, baza lui Trump rămâne neclintită. Loialitatea lor este atât de profundă încât sondajele recente indică faptul că au mai multă încredere în el decât în propriile familii sau în liderii lor religioși.

  În timp ce Donald Trump Jr. afirmă că aceasta este cea mai iconică fotografie din istoria politică a SUA, mulți ar susține că imaginile cu asasinarea lui JFK sau cu marșul pentru libertate al lui Martin Luther King Jr. dețin acest titlu.

  Cu toate acestea, un lucru este sigur: Fotografia lui Trump, la fel ca cele ale gangsterilor și ale starurilor rock dinaintea lui, va fi emblematică pentru o epocă. O eră de agitație politică, al cărei rezultat rămâne incert.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.