marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Domnul Ovidiu Palcu ne dă un „drept” cu replică din alt „spectacol”

  de Valer Mărginean | 25 noiembrie 2021, 3:54 PM | Dezvăluiri | Topic special

  9

  Ovidiu Palcu - fotografie publicată în Glasul Aradului, ziar proprietate personală a domnului din imagine

  Referitor la articolul: Și mistreții se însoară, nu-i așa? Doi vânători celebri din Arad s-au împușcat, din greșeală sau prostie, direct în c…

  Dacă replica (dreptul la replică este altceva) domnului Palcu Ovidiu Iulian ar fi exprimat doar o altă părere despre subiectul articolului incriminat, nu am fi adăugat niciun comentariu, în virtutea faptului că oricine este liber să aibă opinii diferite de ale autorului unui articol de presă. Din păcate însă, printre confuzii de idei și termeni, comite și câteva neadevăruri.

  Vom începe prin a-i comunica semnatarului că principiul audiatur et altera pars este obligatoriu în Justiție. Sigur, de multe ori și în presă, cu precizarea că noi nu am făcut o anchetă care, ca gen jurnalistic, are alte coordonate decât, să zicem, un articol de analiză a unui document. Or, noi tocmai asta ne-am permis să facem. Prin urmare, nu am considerat necesar să contactăm semnatarii actului, nici avocatul, întrucât actul în sine „vorbește” despre părerea lor.

  „În consecință, Contractul de Cesiune a Contractului de Gestionare a Fondului de Vânătoare nr. 48 Miniș, nr. 3/2021 (și nu a Fondului de Vânătoare, așa cum în mod fals se menționează în articol) este un contract valabil și legal încheiat, neexistând niciun motiv de nulitate al acestuia” – susține domnul Palcu.

  Noi nu am contestat nici legalitatea, nici valabilitatea încheierii respectivului act, ci legalitatea aplicării lui înainte de obținerea avizului. Or, contractul tocmai asta prevede, ceea ce îl face și ilegal de vreme conține prevederi contrare legislației.

  În ce privește acuzația că am fi susținut „în mod fals” că respectivul contract ar fi de cesiune a fondului, nu a gestiunii, îl rugăm pe autor sau pe semnatar să citească articolul cu mai multă atenție. Pentru că nu noi am redactat contractul care este intitulat exact așa: Contract de cesiune a Fondului…, după cum se poate vedea și îm imaginea alăturată.

  contr

  Nu am susținut că numitul contract ar fi trebui încheiat gratuit, așa încât vom considera că nu nouă ne este adresată critica referitoare la prețul tranzacției, cu trimitere la Codul civil. Această precizare din replică este, în opinia noastră, in afara subiectului. Este la fel de inutil ca și cum am spune noi, acum, că domnul Palcu a încercat, prin tot felul de interpuși, să discute cu noi, după publicarea articolului.

  Celelalte considerente ne permitem să le ținem deocamdată pentru noi, în rezervă, cum s-ar spune, dacă tot urmează să ne judecăm, după cum spune semnatarul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. @O. Palcu
   .
   Atenție stimabile, dumneata pe lângă faptul că ești prins în „ofsaid”, mai și insiști să demonstrezi că ești la fel cum spune proverbul: „Prostu nu-i prost destul, dacă nu-i și fudul!”
   .
   Dumneata stai cam greu cu priceperea. De ce spun asta? Fiindcă este o MARE DIFERENȚĂ între cesionarea „Unui Contract” și cea a unui „Fond cinegetic” … drăgălașule, nu pricepi!? Nu poți cesiona ce nu deții!!!
   .
   Nu ziaristul este cel care ți-a adus prejudicii de imagine. Lucrarea asta o faci cu brio singur, nemaifiind nevoie ca și ziaristul să contribuie cu ceva. Așa pățesc cei ce au luat un cinci la școală din mila profesorilor … și mai apoi și-au cumpărat diplome și doctorate.

   +17 voturi
   +1
   -1
  2. Bună ziua,
   Domnule Mărgineanu,
   Nu vă cunosc nici pe dvs ( am citit doar ce ați scris, din fericire ,de-a lungul timpului ) și nu-l cunosc nici pe dl Palcu decât din auzite . Dar vă întreb : oare nu ar fi mai bine dacă ați lasă în pace oamenii care , mai bine sau mai rău , fac ceva ?Dacă ați lasă LOCOMOTIVELE sa-și facă treaba și ați analiza VAGOANELE care merg mai mult înfrânarte ? O sa-mi spuneți că vagoanele sunt înfrânare pt că nu au aer de la locomotivă. Curățați furtunele . Vedeți? ESTE DE LUCRU .
   Cu respect

   --17 voturi
   +1
   -1
   • @Ioan
    .
    Știu… nu trebuie să mi-o spui „Te-ai adresat ziaristului”. Dar pur și simplu nu mă pot abține de la a comenta cele scrise.
    .
    „Dar vă întreb : oare nu ar fi mai bine dacă ați lasă în pace oamenii care , mai bine sau mai rău , fac ceva ?” Iar eu mă întreb: Cât mai trebuie să vă suportăm pe voi cei care alegeți mereu să închideți ochii la toate idioțeniile și ilegalitățile celor „…care, mai bine, sau mai rău fac ceva”. Adică dacă face ceva, dar făcând ceva, comite o ILEGALITATE, trebuie să o trecem cu vederea, doar …fiindcă totuși „face ceva”? Huooooooooo!
    .
    Scuză-mă, dar „Te-ai băgat ca musca-n lapte!”

    +10 voturi
    +1
    -1
   • Din câte știu, acest Palcu este acționar majoritar la fițuica ”Glasul Aradului”, acolo unde Voicu Sida îi ridică osanale în cel mai grețos mod cu putință. Același Voicu Sida care în urmă cu 12-13 ani, colaborator fiind la aceași fițuică trimitea niște materiale ce trebuiau rescrise de fiecare dată. Râdeau colegii de compunerile sale de clasă primară, dar îl iertau când mai apărea în redacție cu virșlii de Hălmagiu și țuică de gutui, de altfel excelentă. Acest Voicu Sida a ajuns într-un final director la Glasul Aradului sub aripa părintească a d-lui Palcu. Restul e istorie de povestit viitoarelor generații de presari care va să vină.

    +1 voturi
    +1
    -1
  3. Domnule Peterpan
   Cu respect trebuie sa va spun ca eu nu inchid ochii la ilegalități. DIMPOTRIVA.Dar aici este vorba de niște hârtii intocmite ,se pare , greșit .Deasemenea ,stimate domn , în acest schimb de părere este bine să păstrăm un limbaj civilizat . Limbajul folosit de dvs este sub nivelul până la care eu pot cobora .CU RESPECT

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Stimabile!!! …cum nu închizi ochii când le numești „…niște hârtii…”??? Cum poți spune că un Contract este „niște hârtii”??? …și în acelși timp să mai dai și sfaturi, … făcând pe „Politicosul”! Un Contract nu este „niște hârtii” OARECARE, mai ales că Țeparii, cu asta se ocupă, să fure ce nu este a lor. Că doar naivii mai pot crede că titularii Contractului nu „au văzut” și avocatul nu a știut că „Contractul de administrator” nu este egal cu „Fondul cinegetic”.
    .
    „se pare”?! …nu se pare nimic. Din moment ce în articolul inițial ziaristul demonstrează cu punct și virgulă, că acest Contract este Ilegal, „dășteptul” se zbârlește la el și-l și amenință, în loc să recunoască „greșeala” și să refacă Contractul cu pricina. Iar mătăluță, repejor-repejor îi sari în ajutor cu „sfaturi” pornite dintr-o prezumtivă „Înțelepciune”. Te rog frumos, mai și recitește ce scri și despre ce scri. Ori dacă ai făcut-o și nu ai realizat că te-ai aruncat cu capul înainte într-un subiect care îți depășește „priceperea”, înseamnă că ai aceeași „mică problemuță” ca O.Palcu.

    +5 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.