Dominic Thiem a cucerit US Open după o finală incredibilă cu Alexander Zverev!

  de Lucian Dănilă | 14 septembrie 2020, 8:17 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Am văzut cum Naomi Osaka a câștigat turneul american după ce a revenit de la 1-6 și 0-2 cu Vika Azarenka. Ceea ce a urmat în finala masculină a depășit orice așteptări.

  Dominic Thiem și Alexander Zverev, probabil cei care vor prelua ștafeta de la „giganții” Federer, Nadal sau Djokovic, se vedeau în fașa primului lor turneu de mare șlem câștigat. Thiem a mai pierdut trei finale, două la Nadal și una la Djokovic, iar Zverev era la prima din carieră.

  Primul set a fost fără istoric. Zverev lovea mingea de parcă era un panzer german și efectiv distruge tot în terenul austriacului. Dominic nu putea să se adune și pe lângă greșelile neforțate a comis și o mică grămadă de dubole greșeli. Setul s-a încheiat 6-2 pentru Sasha.

  Setul al doilea a început cu un ghem câștigat de austriac pe serviciul lui, după care dominația lui Zverev a devenit totală și s-a desprins la 5-1. Poate aici a fost un moment care l-a readus pe Thiem în joc, care l-a făcut pe austriac că creadă că poate să revină. De la 5-1 s-a ajuns la 5-4 după ce Dominic a avut o serie foarte bună de mingi câștigate, în timp ce Zverev părea că obosește mai ales la serviciu. Totuși, germanul s-a impus cu 6-4 după un ultim ghem în care Thiem a fost aproape să reușească un nou break.

  În setul al treilea balanța avea să se încline spre jumătatea de teren a lui Thiem. Zverev a reușit încă din startul setului un break pentru 2-1 și, în mod normal, era favorit la cucerirea trofeului dacă era atent să nu își mai piardă serviciul. Însă Thiem și-a activat toate puterile și a reușit re-break-ul pentru 2-2 după care s-a mers cap la cap până la 5-4, atunci când austriacul a făcut parcă pe nesimțite un nou break care i-a adus și setul: 6-4.

  Panzerul dădea semne de dereglare, nu neapărat de oboseală, iar Thiem părea în control. În setul al patrulea, Thiem a câștigat din nou după ce s-a desprins la 5-3 și a servit apoi pentru set: 6-3.

  Ceea ce a fost însă în ultimul set este de povestit la nepoți! Thiem a început setul cu break, dar imediat Zverev și-a recuperat punctul. Mai mult, neamțul avea să se desprindă la 5-3 și servea pentru trofeu și pentru primul său Grand Slam din carieră, dar nervii austriacului au fost mai tari și a egalat la 5. Apoi chiar s-a desprins la 6-5 și de data aceasta a servit Thiem pentru cucerirea US Open 2020. Tot nu s-a încheiat, Zverev a câștigat contra serviciului și a dus finala într-un tie-break decisiv. O finală între un neamț și un austriac avea parte de cel mai american scenariu posibil…

  Zverev a început cu 2-0, dar Thiem a întors soarta sprintului final la 6-4 pentru el și după două mingi de meci ratate s-a ajuns la 6-6. În acel moment austriacul a câștigat pe serviciul lui Sasha după care a închis meciul cu 8-6. Cum era oare această finală cu o arenă plină de 24 de mii de oameni? Spectacolul a fost epic…

  Dominic Thiem – Alexander Zverev 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8-6)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.