joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Domeniul în care se câştigă în medie 4.500 lei pe lună

  de Special Arad | 9 decembrie 2014, 3:20 PM | Business

  0

  Salariul românilor s-a majorat luna trecută, iar cele mai mari câştiguri sunt înregistrate în domeniul extracţiei petrolului şi a gazelor naturale, arată datele Institului Naţional de Statistică (INS).

  În octombrie 2014, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.358 lei, cu 0,4% mai mare decât în luna septembrie 2014, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.705 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 7 lei (0,4%).

  Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.500 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (998 lei).

  Cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat după în silvicultură şi exploatare forestieră (14,3%). La polul opus, cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 22,1%.

  În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna septembrie în învăţământ (5,3%), ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv în administraţia publică (0,4%), sănătate şi asistenţă socială (0,1%).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.