Domeniul în care se câştigă în medie 4.500 lei pe lună

  de Special Arad | 9 decembrie 2014, 3:20 PM | Business

  0

  Salariul românilor s-a majorat luna trecută, iar cele mai mari câştiguri sunt înregistrate în domeniul extracţiei petrolului şi a gazelor naturale, arată datele Institului Naţional de Statistică (INS).

  În octombrie 2014, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.358 lei, cu 0,4% mai mare decât în luna septembrie 2014, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.705 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 7 lei (0,4%).

  Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.500 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (998 lei).

  Cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat după în silvicultură şi exploatare forestieră (14,3%). La polul opus, cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 22,1%.

  În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna septembrie în învăţământ (5,3%), ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv în administraţia publică (0,4%), sănătate şi asistenţă socială (0,1%).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.