joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Doliu în lumea presei. A murit Sydney Schanberg, jurnalist New York Times, laureat cu un premiu Pulitzer

  de - | 11 iulie 2016, 12:12 PM | Internaţional

  0

  Jurnalistul Sydney Schanberg de la New York Times, câștigător al premiului Pulitzer și subiect al filmului premiat cu Oscar „The Killing Fields”, a murit la vârsta de 82 de ani.

  Decesul jurnalistului a fost confirmat de prietenul său Charles Kaiser, şi el fost reporter la New York Times. Sydney Schanberg a suferit un infarct marți și a murit sâmbătă în localitatea Poughkeepsie, statul New York, potrivit România TV.

  Kaiser, care a lucrat cu Schanberg mai bine de 30 de ani, a declarat pentru Newsday că Sydney Schanberg i-a fost mentor încă de la începutul prieteniei lor. „A fost un carismatic original. A fost incredibil de generos, susținându-și toți foștii colegii în tot ceea ce făceau”, a spus Kaiser.

  „A considerat jurnalismul religia lui. A îndrăgit cotidienele și a lucrat pentru cotidiene, a scris pentru cotidiene și a citit cotidiene. A fost inteligent și a fost cel mai bun reporter cu cel mai bun simț al știrilor pe care l-am cunoscut”, a spus soția sa Jane Freiman, adăugând că a fost „un soț extraordinar”.

  Sydney Schanberg a câștigat premiul Pulitzer pentru relatările despre căderea regimului din Cambodgia, el și colegul său Dith Pran au fost capturați de Khmerii Roșii în 1975 după ce au refuzat să părăsească Cambodgia alături de alți jurnaliști occidentali. A publicat cartea „The Death and Life of Dith Pran” despre torturarea și înfometarea prietenului și colegului său în timpul celor patru ani în care s-au luptat să scape de regimul Khmerilor din Cambodgia. Această experiență a lui Schanberg și Pran a inspirat filmul din 1984 „The Killing Fields”, care a câștigat trei premii Oscar și a fost proiectat în Cambodgia în 1989.

  Sursa: romaniatv.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.