Doisprezece turci și doi sirieni au încercat să treacă ilegal frontiera Nădlac II, ascunși printre piese metalice

  de Special Arad | 28 septembrie 2021, 10:26 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Doisprezece cetățeni din Turcia și doi cetățeni din Siria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu piese auto, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cetăţeanul turc, şofer al mijlocului de transport care intenţiona să îi treacă ilegal frontiera, este cercetat pentru trafic de migranți.

  În cursul zilei de 27.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta piese metalice, având ca destinație Polonia.

  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu omologii maghiari au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, paisprezece cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doi cetățeni din Siria, în vârstă de 17, respectiv 34 de ani și doisprezece cetățeni din Turcia cu vârste cuprinse între 3 și 31 de ani.

  Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți, pentru conducătorul automarfarului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile ce se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.