luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Doi vietnamezi cu documente false, depistaţi la vama Nădlac

  de Special Arad | 28 mai 2018, 1:14 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni din Vietnam care au încercat să iasă din România folosindu-se de două paşapoarte false.

  În data de 27.05.2017, ora 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară două persoană de sex masculin, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu două paşapoarte cu însemnele autorităţilor din Hong Kong.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false, motiv pentru care bărbatii au fost dusi la sediul instituției pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni vietnamezi Phuc D. şi Thanh L., ambii în vârstă de 19 de ani, care au intrat legal în România.

  Faţă de cele constatate, tinerii au declarat că au obţinut paşapoartele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.