Doi turiști români au murit după ce o barcă pneumatică s-a răsturnat în fluviul Rin

  de - | 31 mai 2019, 9:06 AM | Internaţional

  0

  Românii făceau parte dintr-un grup de turişti aflat la iarbă verde şi la pescuit. Autorităţile au transmis că au intrat cu barca pe o porţiune a fluviului unde curenţii sunt foarte puternici şi navigaţia ambarcaţiunilor private este interzisă. Iar pasagerii bărcii nu aveau veste de salvare, scrie digi24.ro.

  „Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe într-un răspuns oferit la solicitarea Mediafax.

  „Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit ușor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Reprezentanții consulatului au efectuat demersuri în vederea identificării și notificării familiilor”, precizează MAE, conform digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.