miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci polițiști au murit! S-au împușcat între ei din greșeală într-o anchetă

  de Special Arad | 6 decembrie 2016, 1:43 PM | Internaţional

  0

  Incident bizar, cel puțin la prima vedere, în Ucraina. Cinci polițiști au ajuns să se împuște între ei, în timpul unei anchete pentru prinderea unui grup de infractori.

  În noaptea de 3 spre 4 decembrie, o operațiune de prindere a unui grup suspectat de jafuri a sfârșit printr-o răfuială între trei unități diferite de poliție, relatează Kiev Post.

  În localitatea Knyazhychi, în apropiere de capitala Kiev, doi polițiști criminaliști s-au ascuns într-o casă aflată în construcție pentru a-i prinde în flagrant delict pe hoți și să dea semnalul colegilor lor, aflați în apropiere, pentru a interveni.

  Însă, alarma unei case din apropiere a pornit din întâmplare, iar la fața locului a ajuns o patrulă a poliției de protecție, o divizie a poliției naționale, care asigură pază oamenilor și firmelor, scrie Digi24.

  Aceștia, odată ajunși la fața locului, au urmărit urmele din zăpadă care duceau către casa în care se aflau cei doi ofițeri și i-au reținut, bănuindu-i că sunt hoți.

  În același timp, colegii celor doi au ajuns și ei la fața locului și, crezând că hoții i-au deconspirat, au sărit în ajutor.

  La scurt timp a venit și o unitate KORD (echivalentul SIAS din România, n.r.), apoi confuzia a fost atât de mare încât au început să tragă unii în alții.

  În urma răfuielii au murit doi ofițeri ai poliției de protecție, doi polițiști criminaliști și unul din forțele speciale KORD.

  Între timp, adevărații hoți – care se pregăteau de jaf – au auzit focurile de armă și au fugit din localitate. Ei au fost prinși în drum spre Kiev, scrie Digi24.

  „Cei trei infractori au fost reținuți, armele le-au fost confiscate și vor fi aduși în fața justiției”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Ministerului de Interne din Ucraina.

  Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cine a început să tragă și care a fost motivul.

  Oficialii ucraineni nu a explicat însă de ce nu s-au coordonat cele trei unități de poliție. Ministrul de Interne Arsen Avakov nu a comentat incidentul.

  Acum, rudele celor cinci polițiști cer despăgubiri. Fiecare familie ar putea primi câte 27.000 de dolari, dacă ancheta arată că fiecare unitate „a acționat în baza instrucțiilor și a legilor”, scrie Digi24.

  Foto: Kiev Post

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.