Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la sistemul energetic

  de - | 10 July 2021, 9:36 PM | Naţional

  0

  O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acționează pentru remedierea acesteia, potrivit Mediafax.

  SN Nuclearelectrica SA anunță prin intermediul unui comunicat de presă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

  Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unității 2 la SEN.

  Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând conform proiectului, explică reprezentanții companiei.

  Citeşte continuarea pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.