marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Doi deputaţi suedezi o propun pe Greta Thunberg pentru Premiul Nobel pentru Pace

  de - | 4 februarie 2020, 9:31 AM | Internaţional

  2

  Doi parlamentari suedezi au propus-o, luni, pe activista pentru mediu Greta Thunberg pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace în anul 2020, relatează Associated Press, citat de Digi24.

  Jens Holm şi Hakan Svenneling, membri ai Partidului Stângii din Suedia, au argumentat că Greta Thunberg „a muncit mult pentru a le deschide politicienilor ochii asupra crizei climatice”, potrivit Mediafax.

  Greta Thunberg a depus eforturi pentru „luarea de măsuri în sensul reducerii emisiilor poluante şi aplicarea Acordului de la Paris; aceste acţiuni sunt în sensul păcii”, au spus cei doi politicieni suedezi.

  Greta Thunberg, în vârstă de 17 ani, a încurajat elevii să plece de la cursuri pentru a se alătura protestelor faţă de poluare. Ea este fondatoarea mişcării de protest „Zile de vineri pentru viitor”.

  Orice deputat poate propune persoane pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace. Greta Thunberg a fost nominalizată pentru această distincţie şi anul trecut.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Bine „Mă” … și dacă tu nu vrei, Comitetul Nobel o să respingă propunerea? Dacă nu făcea nimic, cum nu fac multi din cei care „dau din gură” pe FB, nu-i pomenea nimeni numele, iar tu nu aveai un subiect cu care să te bagi în seamă.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.