joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Doi câini din rasa pitbull au fost ridicați din Gradişte de jandarmi, după ce animalele au ucis o pisică

  de Special Arad | 15 septembrie 2022, 3:46 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Jandarmeria Arad)

  Jandarmii arădeni au intervenit pentru îndepărtarea unor câini periculoși care amenințau siguranța cetățenilor din cartierul Grădiște

  În data de 14 septembrie a.c., jandarmii arădeni au fost solicitați prin numărul unic de urgență 112 să intervină în Piața Grădiște din municipiul Arad pentru imobilizarea unor câini periculoși, lăsați nesupravegheați, care au devenit agresivi față de un animal domestic, într-o zonă intens circulată de cetățeni.
  Echipajul de jandarmi aflat în serviciu s-a deplasat de urgență la fața locului și a identificat două exemplare din rasa pitbull metiș, o categorie de câini periculoși, la scurt timp după ce acestea au lăsat fără suflare o pisică.
  Patrupedele manifestau un comportament agitat declanșat în urma atacului asupra pisicii.
  Având în vedere comportamentul agresiv manifestat de câini față de pisică, dar și pericolul pe care aceste exemplare canine îl putea reprezenta pentru cetățenii din zonă, jandarmii au prioritizat siguranța cetățenilor și au depus eforturi pentru calmarea celor doi câini și înlăturarea acestora de la fața locului.
  A fost solicitată prezența unei echipe din cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, care a ridicat cele două exemplare canine.
  Proprietarul nu a fost identificat.
  Reamintim proprietarilor sau deținătorilor temporari de câini periculoși așa cum sunt ei prevăzuți de OUG nr. 55 din 30 aprilie 2002, că au următoarele obligații:
  – să înregistreze câinii la Asociația Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională;
  – să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos” sau, după caz, „Câine agresiv”, printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15 x 25 cm;
  – să anunţe la poliţie pierderea sau decesului câinilor periculoşi sau agresivi, în termen de 48 de ore de la constatare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.