sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi arădeni luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice! Poloiștii Gergelyfi și Vancsik vor juca la turneul preolimpic din Olanda

  de Dan Lazăr | 27 februarie 2020, 7:35 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Doi poloiști născuți la Arad, Robert Gergelfy și Levente Vancsik, fac parte din lotul lărgit pe care selecţionerul echipei naţionale de polo a României, Athanasios Kechagias, l-a convocat pentru participarea la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programat între 22 şi 29 martie la Rotterdam.

  Echipa naţională se va pregăti între 2 şi 6 martie la Baza Sportivă de la Izvorani, iar între 7 şi 12 martie va participa la un turneu internaţional la Hamburg. Din 13 şi până în 20 martie prima reprezentativă se va afla din nou la Izvorani, iar în 21 martie va pleca în Olanda pentru turneul preolimpic.

  La turneul de la Rotterdam vor participa 12 echipe, împărţite în două grupe, primele trei clasate obținând „biletele” pentru JO. Din Grupa B fac parte: Croaţia, Olanda, Rusia, Germania, România și o națională din Asia.

  România a fost invitată la turneul preolimpic după ce Argentina a renunţat la participare.

  Cei doi poloiști care s-au remarcat la CS AMEFA Arad au jucat sezoanele trecute la CSM Oradea, însă din toamnă s-au transferat în Ungaria, Vancsik evoluând la Debrecen, iar Gergelyfi la Szentes. Ambii au participat la turneul final al CE din Ungaria, desfășurat în ianuarie, unde au marcat câte un gol în meciul pentru locurile 11-12, încheiat cu o victorie, scor 20-3, în fața Turciei.

  Aradul are până în prezent un singur sportiv calificat la JO din Japonia, Daniela Dodean-Monteiro (CS Municipal) urmând a evolua în naționala de tenis de masă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.