Documentar despre șomajul tehnologic și imortalitatea digitală, în această seară, la „Arta”





„The Future of Work and Death”, în regia lui Sean Blacknell și Wayne Walsh, este un documentar din 2016 care abordează subiectul evoluţiei exponențiale a tehnologiei și unde ne va duce aceasta. Arădenii îl pot viziona în această seară (3 decembrie), de la ora 20:00, la Cinema Arta, cu subtitrare în limba română. Intrarea este gratuită.
Filmul pune accent pe cum tehnologia viitorului ar putea schimba semnificativ cele două caracteristici inevitabile ale experienței umane – timpul și moartea. Explorează felul în care automatizarea avansată, inteligența artificială și singularitatea tehnologică ar putea fi realizabile în următorii 30 de ani, cum surmenajul și șomajul tehnologic ar putea deci să apară și cum imortalitatea digitală nu mai este de domeniul science-fiction-ului. Dar care sunt totuși repercusiunile socio-politice ale acestor inovații și mai mult decât atât, suntem pregătiți pentru așa ceva? Înseamnă, oare, a lucra mai puțin a trăi mai mult și chiar este nevoie să punem capăt procesului de îmbătrânire? Experți din toată lumea, din specializări ca neuroștiința, antropologia, filosofia, futurologia, își împărtășesc gândurile referitoare la aceste progrese viitoare.
Documentarul a avut proiecții la festivaluri precum Raindance Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Academia Film Olomouc și CPH:DOX.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)