Doar două restaurante de top din vestul țării participă la cea mai mare operațiune gastronomică franceză din lume. Din ce orașe sunt acestea

  de Special Arad | 23 februarie 2019, 9:25 AM | Monden | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Un număr de 15 restaurante de top din România participă, pe 21 martie, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume, Goût de France/ Good France, lansată oficial de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, săptămâna aceasta, la Paris.

  Astfel, 11 restaurante din Bucureşti, 18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel, Le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine şi Bujole, unul din Timişoara, Caruso, şi unul din Oradea, MEATic, se alătură unui număr impresionant de astfel de localuri – cinci mii – din 150 de ţări de pe cele cinci continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată – 21 martie.

  „Aş vrea să le mulţumesc tuturor (maeştrilor bucătari, n.r.), care, din cele patru colţuri ale lumii, peste exact o lună, vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre”, a declarat Jean-Yves Le Drian, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ambasada Franţei la Bucureşti.

  Spiritul solidarităţii va anima ediţia de anul acesta a Goût de France/ Good France, care propune un angajament mai accentuat în favoarea protejării mediului înconjurător, prin implementarea de bune practici precum: evitarea risipei de apă şi de alimente, reciclarea ambalajelor din plastic, diminuarea consumului de energie acolo unde este posibil etc.

  Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez.

  Înscrierile restaurantelor la ediţia din acest an continuă până pe 18 martie, pe site-ul : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register.

  Ediţia din acest an va onora tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.

  Sursa: Mediafax

  Sursa foto: Caruso Timișoara

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.