miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Doamna din furgonetă“, la Cinematograful Arta

  de Special Arad | 13 iunie 2023, 7:04 PM | Film

  0

  Lungmetrajul Doamna din furgonetă / The lady in the van (r. Nicholas Hytner), care promovează corectitudinea și toleranța, dar și într-ajutorarea celor mai puțin norocoși, va fi proiectat la Cinematograful Arta din Arad.

  Filmul va putea fi văzut vineri, 16 iunie, de la ora 19:00, iar accesul publicului va fi gratuit.

  Inspirat din viața reală, filmul aduce în prim plan viața unei femei care, la răscruce de drumuri a avut de fapt, o răscruce în viață. Putea să fie o pianistă celebră, însă a ales să fie o fugară fără nimic altceva în viață.

  Mary e murdară, e nepoliticoasă, are multiple obsesii, e săracă, adică exact genul de persoană pe care membrii productivi ai societății, o ocolesc. Sărăcia, se pare, e un păcat în sine și păcătosul e întotdeauna și vinovatul absolut.

  Maggie Smith interpretează magistral rolul principal din acest film pentru care a primit două nominalizări, una la Globurile de Aur și una la premiile BAFTA pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

  Proiecțiile de filme de la Cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  SINOPSIS:
  Dame Maggie Smith, câștigătoare a două premii Oscar, recreează unul dintre cele mai apreciate roluri – unica Miss Shepherd – în acest film, adaptare pentru marele ecran a cărții lui Alan Bennet.

  Povestea lui Bennet este bazată pe povestea adevărată a domnișoarei Shepherd, o femeie cu origini incerte care își parchează „temporar” dubița pe aleea scriitorului Alan Bennett din Londra și locuiește acolo vreme de 15 ani. Ceea ce începe ca o favoare devine o relație care le va schimba viețile amândurora. Filmat pe strada și în casa unde Bennet și domnișoara Shepherd au locuit în toți acei ani, regizorul Nicholas Hytner se reîntâlnește cu Bennet pentru a aduce pe ecran această poveste emoționantă și mișcătoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.